NuffnangX

Tuesday, April 24, 2012

Jatuh Bertelor Dahi

petang semalam balik dari kerja
tengok umar landing baik jea atas riba babahnya
muka monyok jea

tetiba umairah datang
terus pot pet pot pet
beritahu umar jatuh
dahi kena batu
adik nangis kuat
banyak la yang direpotkan pada aku eheh

bila aku tanya umar
"naper sayang ibu nie"
terus jea umar bangun dari riba babahnya
dan datang peluk aku
terus buat nangis
alahai nak ngadu la tu
terus aku pujuk-pujuk dan manjakan sekejap
umairah tengok nak jugak manja dengan aku
alahai anak ibu nie

sayang beritahu
yang umar jatuh atas jalan
kakai tersadung la tu
dahi kena jalan tar
tu yang bertelor dahi dibuatnya
alahai cian anak ibu
masih ada lagi darah di dahi umar
mak letakkan minyak gamat
dan tuam sekejap degan kain tuala

alahai dah banyak kali dahi umar nie berjendol
selalu sangat jatuhnya

umairah yang tak berbaju
tu yang cover dengan gambar smile eheh
banyak mulut minah nie
tiap-tiap hari dengarkan jea la laporan dari umairah 
lintas langsung dari nursery dia 
hahahahhaha

layannnnn

8 kata-kata indah:

FirZie83 said...

ciannya umar...siap darah lagi tu kak...huhu..kalo azie mau mengigil tgk ..huhu..hope umar beransur sembuh...aminnnn

ieda said...

alorrrrrrrrrrrrrrr ciannye umar ..
aduhh sure sakit kan
tapi budak2 nie x nampak yg sakitnyee .. sekejap je dia nangis kan ..

Nad @ MamaZakwan said...

adusss...!
terasa pedihnye!

Zie Madini said...

ouchhh! sakit tueee...huhu

zh-ena said...

azie - mmg kita sbg ibu akan rasa takut tgk anak mcm tu tapi kena kuat la

ieda - mmg sekejap jea nangisnya pastu main la semula dgn kakaknya..rilek jea mcm takder apa yg terjd

nad - ngilu ena time nak sapu ubat tu

zie - huhuhuhuhu kita yg terasa kan..yg kena rilek jea eheh

|| NaFiRaa || said...

alahaiii..ciannye dia.. delisha pon selalu jugak luka sana sini.. melasak kat rumah ibu dia~

zh-ena said...

nafira - tu la lasak seangat..dah jatuh ibu dia yg pening kepala

munna said...

ADUHAI KESIANNYA UMAR.....MESTI LASAK SGT UMAR NI YE....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha