NuffnangX

Monday, August 22, 2011

Mencapai Impian

aku memang ada apply untuk sambung amik degree di UiTM

aku apply bulan July yang lalu

selepas itu aku memang terus lupa tentang permohonan aku nie

ialah bz dengan kerja

bz dengan anak-anak

dan bulan nie bz nak membuat persiapan untuk menyambut raya

aku mendapat msg dari InEd petang khamis

hari jumaat aku buka website

dan terkejut beruk yang aku kena daftar pada hari sabtu 20/8

kena buat bayaran sebanyak RM1359.00

aku dah pening kepala nak cekau duit kat maner

ialah duit pun banyak dah keluar sebab nak raya

aku dah muka toye time tu

nak buat kerja pun takder semangat


syikin yang tolong aku cakap pada bos

yang aku nak buat loan

anna sokong jea kalau aku nak buat pinjaman

sebab aku nak sambung belajarkan bukan nak pinjam untuk

shopping @ hal-hal yang lain

tapi kalau nak buat loan pun mana boleh dapat hari jumaat tu jugak

jadi syikin yang tolong aku meminjamkan RM1K

aku memang terharu sangat-sangat

ialah aku memang dalam keadaan yang terdesak sangat time tu

mak bagi aku RM250 dan selebihnya sayang top up kan

dan pada hari pendaftaran sayang bagi lagi RM250 untuk kecemasan
aku memang bersyukur mendapat teman yang dapat menolong aku tika kesusahan

terima kasih syikin jasamu akan aku ingat sampai aku mati

hari sabtu tu sayang yang nak hantar aku pergi ke Uitm

sayang masuk kerja 1/2 day semata-mata nak support aku dari belakang

memula aku ingat nak pergi sendiri jea

tapi sayang yang berkeras nak hantar dan ambil aku nanti

Alhamdulillah aku dapat suami yang amat memahami aku

terima kasih sayang

sebab membenarkan isterimu ini menyambung belajar semula



berpusing-pusing jugak aku nak mencari Dewan Budiman nie

bila dah jumpa orang memang dah ramai


barisan yang amat panjang


aku punya kaki rasa macam nak kejang jea


ramai jugak manusia yang nak sambung study


aku ingat aku sahaja jea yang nak futher study




selesai semua urusan pendaftaran pukol 2 lebih


selepas itu kena dengar taklimat plak


time dengar taklimat mata aku memang dah jadi kuyu


penat tak ingat la beb


dalam dewan InED


tapi rasanya banyak taklimat yang diberikan amat berguna


nak plak aku nie memang zero knowledge tentang Uitm


jadi aku rasa banyak jugak membantu aku time nak study nanti


berdiri untuk mengangkat sumpah dan berikrar


saya bahawasanya......sambil angkat tangan kanan


pastu menyanyi lagu Negaraku, dan 2 lagu Uitm


emmm dengar lagu Uitm


mulut tak bergerak pun


hehehehehhe tak pernah dengar pun :p


pukol 4 lebih aku dah cabut


sebab sayang dah sampai untuk jemput aku balik


sepatutnya taklimat habis pukol 5pm


tapi aku blah jea sebab ramai yang dah blah pun



"Ya Allah permudahkan la aku menyambung semula belajar ini"




19 kata-kata indah:

erienz said...

alhamdulilah...moga Allah permudahkan segala urusan Ena...dah lama x komen kat sini...sllnye silentje...

safwana89 said...

amk e-pjj ke??pe2 pn,tahniah kak long..

ZanaNordin said...

alhamdulillah..murni niat nak sambung belajar tu....dan bila niat kita murni..insya allah, Allah permudahkan jalannya...

lagu uitm..alahai..rindunya....dulu masa diploma...zana belajar kat sana...ada gark niat nak sambung belajar...tp bila difikir2kan balik, di kenang2kan balik..alahai, mampu ker?

apa2 pun..zana doakan ena k..good luck dear....

~ain said...

Tahniah, ena! Semoga Allah permudahkan semua urusan Ena sekeluarga! Amin

Lina said...

tahniah dpt peluang sambung blaja...smoga dipermudahkan segalanya insyaAllah

Zura said...

tahniah na..dpt jugak ko futher study...

atty's said...

tahniah ena..semoga dipermudahkan segala.amin

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..tahniah.amik kos apa? belajar rajin2 erk :)

Ya ALya said...

tahniah yer......semoga tercapai degree itu.....

zh-ena said...

erienz - terima kasih yea :D

zh-ena said...

wana - kak long amik e-pjj amik course finance

zh-ena said...

zana - blh jea zana, skang nie nak belajar boleh jea keluarkan duit KWSP akaun no.2

zh-ena said...

ain - terima kasih ain

zh-ena said...

lina - terima kasih..doa2kan utk ena yea

zh-ena said...

zura - tu la ra tercapai jugak impian aku nak smbg study semula

zh-ena said...

kak atty - terima kasih sis

zh-ena said...

eliss - ena amik couse finance..terima kasih eliss

zh-ena said...

ya alya - IsyaAllah ya doakan utk ena yea

A N A K - A N A K K U said...

hehehe samelah course kite erk.....ntah² sem nie kita dpt satu kelas....coz aku de amik subjek 1st part

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha