NuffnangX

Monday, August 15, 2011

Klinik Wakaf An - Nur

Sabtu lepas memang nak bawak umairah pergi jumpa doctor

berkaintan dengan kulit dia yang tak baik-baik tu

ingat nak terus pergi ke Hospital Sg.Buloh

tapi Lini cadangkan try dulu pergi ke Klinik Wakaf An-Nur di Perkarangan

Masjid Bandar Baru Kuning @ MK



tak pernah lagi try pergi sini

dan aku memang tak tahu pun di perkarangan masjid nie

ada buka masjid untuk orang ramai

klinik nie untuk orang yang pertama kali datang

akan di charge RM5.00 untuk pendaftaran

dan RM5.00 untuk pelbagai semua jenis ubat

jadi next time datang lagi bayaran hanya RM5.00 sahaja

walaupun ubat lebih dari 1 botol

motif klinik nie untuk menolong orang ramai yang berpendapatan

rendah untuk mendapatkan bantuan kesihatan

ialah skang nie kalau pergi klinik pun

charge macam dah standard jea

RM35.00 ke atas la



macam aku nie bernasib baik jugak la

sebab tempat kerja sayang memang ada medical expenses untuk semua staff dia

berserta dengan family sekali

kalau takder kemudahan nie

sudah pasti klinik nie menjadi pilihan

Lini cakap ubat di klinik pun bagus



selepas jumpa dengan doc, doc beritahu yang umairah kena kuman

jadi dapat ubat Pulidin Cream (Antibiotic)

dan Antibiotic untuk di minum setiap 6 jam sekali

laporan sehingga hari nie

aku tengok kudis umairah tu semakin kering dan semakin baik

harap terus baik la selepas nie

kesian anak ibu

3 kata-kata indah:

Ya ALya said...

wah tetiba teringat la memori ya duk sana,depan masjid tu ada restoren rasamas,memang suka makan kt situ,suka beli barang kt econsave....

harap2 umairah cepat sihat yer sayang......

Zura said...

sensitif kulit umairah...mahal kulit dia tue..jaga anak ko elok2..dia masih dara..hehe

Redbloodsnow said...

kat kawasan rumah zie pun ada gak klinik wakae an-nur ni. rupanya byk cawangan ek..hehe

cian umairah. hope she's get well soon :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha