NuffnangX

Monday, September 24, 2012

Ke Hospital Sg.Buloh ~ Semoga Cepat Sembuh

petang semalam pergi ke hospital sg.buloh
untuk melawat m.cik
sebelum nie m.cik dari hosp klang
kena transfer ke hosp sg.buloh
kena strok untuk kali ke dua
semalam pergi melihat keadaan m.cik
sedih aku tengok..sehingga menitiskan air mata
melihat keuzuran m.cik mal
dalam hati aku doakan semoga m.cik mal sembuh
nak ambil gambar rasa macam tak wajar tindakan aku tu

di harap teman-teman semua
mendoakan kesejahteraan m.cik mal aku tu
masuk wad 7B - bahagian neurologi - bahagian otak
kena tebuk di dada untuk masukkan tiub oksigen
Ya Allah rasa sesaknya nafas aku melihat keadaan m.cik mal
hanya Allah yang tahu
perasaan anak-anak yang melihat
lagilah..sebak mendalam
perit tertahan
tangisan tiada air mata
kini pengorbanan seorang anak diperlukan
harap kuat semangat kak fiza..imah..yam dan fatin
mengharungi dugaan ini

di lobby hosp sg.buloh
melayan umairah dan umar
di hosp sg.buloh - kanak-kanak tidak dibenarkan masuk

minta ice cream sebab nampak ada bdk yang lain makan ice cream
2 scope - RM2.30

suka tengok pasu bunga dan bunga di tengah lobby hosp sg.biloh
cantik sangat

yea la umairah pecae
kesudahannya ibu jugak yang kena habiskan ice cream korang tu
emmmmmm

sebelum turun hingga ke level 2
aku dan mak singgah ke wad 5
melawat anak jiran yang masuk ward
kaki kiri patah
peha remuk
tangan kiri patah
alahai si bujang nie
macam-macam hal
xcident di kundang terlanggar lembu melintas

muka ayiep menahan kesakitan
tahun nie nak ambil spm
kuatkan semangat yea ayep

kaki yang di tebuk dimasukkan besi
ngeri aku tengok
terasa gigi aku plak yang ngilu

di harap m.cik mal dan ayiep cepat-cepat sembuh
Amin

1 kata-kata indah:

atty's said...

semoga semua yg sakit cepat sembuh..
ngilu tgk besi tercacak kt kaki tu .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha