NuffnangX

Tuesday, September 4, 2012

BBQ Time

selepas puas berenang sakan
kami keluar ke pekan Masjid Tanah
untuk beli bahan-bahan sampingan untuk menjalankan misi membuat BBQ
beli hotdog..daging burger..roti..manggie..salad..timun..tomato..
cili api dan bermacam jenis kelengkapan dan bahan untuk memanggang

dengan gagah perkasa sayang mengangkat tempat pemanggang BBQ
berat tu

lepas magrib
baru mula kan operasi BBQ
sayang masih lagi dengan kain pelekatnya
nak menghidupkan api
asyik kena bahan jea
ialah kalau terbakar kain tu
apa yang akan terjadi
korang fikir-fikirkan la

antara bahan-bahan yang kami beli 
memang meriah

beli ikan dan ketam terus dari nelayan
memang fresh

ikan cencaru
3kg - RM20.00
murah gila kan

ketam
3kg - RM18.00
perghhhh memang manis isinya

makan sampai lebam
sarat perut aku dengan menu yang kami grill
sambil makan sambil borak-borak
sampai tengahmalam pun still lepak di luar

mak yang sangat happy
sebab dapat cuti bersama dengan anak-anak dan cucu-cucu tersayang

family mak ndak datang menyinggah
melihat kami sekeluarga

puas melantak makan see food
kami makan durian plak
p.cik jual durian tu jual lelong jea pada kami
ialah sudah tengahmalam kami masih lagi nak membeli
padahal masa tu p.cik tu dah kemas-kemas gerainya
2 longgok lebih kurang 15 bijik durian
kami beli hanya RM20.00
murah kan

makan durian

dengan gagahnya sayang membuka durian
chewahhhhhh

pukul 12 lebih kecundang jugak budak berdua nie
aku dan sayang lepak berdua di tepi pantai
perghhhhh memang romantik
macam berdating plaks

hehehehhehehe jom sayang kita bercuti berdua laks :D
gediksssss betul aku nie kan :p


2 kata-kata indah:

atty's said...

salam ena..
kty pun selalu gak bercuti,mandi2 kat pengkalan balak.slalu sewa chalet area citu..sbb besh..chalet betul2 dpn pantai.

Ya ALya said...

bestkn cuti2 sama family ni... teringin gak nk singgah pengkalan balak ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha