NuffnangX

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru kepada semua pendidik di Malaysia nie
ramai jugak rakan-rakan aku berkerjaya sebagai se0rang guru
kakak ipar dan abg ipar aku pun se0rang guru


rakan bl0g aku pun ramai jugak bekerja sebagai guru
antaranya Ain, Ina dll


aku rasa antara cikgu yang aku ingat sampai skang nie
sudah pasti la cikgu English aku dulu waktu sek0lah rendah
teacher mindy kalau tak silap aku
dah la aku dulu bengap skit english nie
ialah budak kg kan


kalau silap buat latihan
apa jea denda yang aku tak pernah kena
buku latihan di campak di luar
jalan itik keliling padang perhimpunan
kena r0tan atas telapak tangan dengan pembaris papan hitam warna kuning
k0rang kenal tak (aku rasa pelajar tahun 80an tahu la k0t pembaris nie


aku rasa zaman time aku belajar dahulu
takder pun kes nak rep0rt2 p9lis kalau badan lebam lepas kena r0tan dengan cikgu
budak2 zaman skang nie memang banyak lemak
kakak ipar aku cakap
bdk sek0lah zaman skang nie langsung tak h0rmat pada cikgu yang mengajar
lagi kurang ajar ada la lagi


aku masa darjah dua pernah kena makan cili kering 2 tangkai
menangis2 aku kena kunyah cili kering tu
aku kena makan sebab ada pelajar lain dengar aku sebut BABI
padahal aku bukan sebut BABI pun
aku menyanyi lagu p0peye
memang aku geram jea dengan budak yang rep0rt pada cikgu tu
dan lagi aku geram cikgu tu tak siasat pun perkara nie
memang aku anti gila dengan citer p0peye selepas tu
angin 1 badan jea bila aku terteng0k citer p0peye


banyak kenangan sebenarnya
kalau nak st0ry pasal cikgu2 time aku belajar nie
tapi disebabkan guru la aku jadi apa yang jadi skang nie


terima kasih cikgu
kerana sabar mengajar aku tika aku tiada apa-apa di dada dahulu
jasamu ku kenang
hanya Allah dapat membalas jasa mu cikgu

2 kata-kata indah:

Zura said...

na ape rase cili kering tue..aku ingat lepas tue ko benci pandang cili kering..rupenye ko benci cite popeye..popeye xbersalah..

~ain said...

tanpa guru, kita bukan siapa-siapa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha