NuffnangX

Tuesday, May 18, 2010

Kerabu Mangga Memang Kena Dengan Selera Aku Kini



perjalanan pagi tadi berjalan seperti biasa
jam di pagi hari adalah lumrah kehidupan
tapi rasanya apa yang di tempuhi cik leeya
pergi ke tempat kerja lagi la dasyat
keluar lambat jea pasti jalan dah jam..betul tak cik saya :D


emmmm lupa aku nak cerita kisah lucu di pagi hari
aku pergi ke shah alam guna hiway guthrie
dan aku salah seorang yang menggunakan smartag
thanks sayang sebab belikan satu untuk memudahkan aku untuk pergi
ke tempat kerja
seperti biasa aku akan keluarkan smartag dan letakkan di atas paha aku
bila tiba di toll, terus mudah aku nak angkat smartag
dan akan bunyi tut tut tut sambil palang akan naik ke atas


tapi kali nie berbeza biar aku yang gelak dahulu hehehehehhe
tengah panaskan enjin keta
bongkok skit nak amik smartag dalam dashboard
handphone aku berbunyi
yang kebetulan handbeg aku letakkan di bawah dashboard
terus capai handphone borak2 skit [mak yang call]
pastu terus letak hp di atas paha aku
terus lupa nak ambil smartag di dlm dashboard


bila sampai di toll dengan bangganya terus angkat hp
yang aku sangka smartag
hahahahhahaha aku lupa yang aku letak atas paha adalah hp
bukannya smartag
kan dah berbunyi toll gate tu
keta belakang mesti bengang jea
ialah nak cepat jadi lambat plak
nak undur memnag tak boleh la
sebab keta belakang memang dekat jea dengan kereta aku
jadi nak taknak kena tunggu jugak la petugas toll untuk selesaikan masalah aku
hehehehhehe tu jea la lawaknya
lepas dapat lepapaskan diri dari toll
terus aku gelak sorang-sorang dalam kereta
taknak ker orang buat
dari hp pun boleh guna tounch n go
siapa nak cipta
aku dah bagi idea nie
lebih mudah kan :D


hari nie bos aku dah masuk opis
biasalah kena panggil dengan bos
tanya keadaan aku macam mana
aku cuma cakap ok ajer la
tengah-tengah cakap tu
aku nak muntah plak
terus angkat tangan nak pergi toilet
mata memang bergenang air mata la sbb menahan muntah
alahai seksanya hidup tika nie


kerja pun tak la banyak sangat nak di buat
mungkin bos aku kesian kot
tu yang tak bagi aku pressure sangat tu :D


hari nie wajah aku ceria jea
walaupun secalit make up wajah tetap berseri-seri hehehehehhe
jerawat banyak kan di muka aku ketika nie
suka betul naik di dagu
tempat lain ok jea
kat situ merata tumbuh




lunch tadi kami makan di Restaurant Utara di TTDI S.Alam
pemilik bersama dengan sup ani utara
lauk dia semuanya ok la
sambil menjeguk-jeguk lauk yang ada
terus aku terliur bila tengok ada kerabu mangga
fuyoooooo terus terliur
selera jea bila makan
sebab ada rasa masam-masam skit kan
pastu ambik lauk udang masak lemak
pun sedap jugak
kena charge RM5.50 bersama dengan air teh o ice limau





petang balik kerja
baru pukol 6pm
tapi aku rasa macam dah pukol 8pm jea
punya la gelap sebab hujan turun memang lebat
mata dah la rabun
drive tengok lampu belakang kereta orang jea
bila la nak buat spec nie

6 kata-kata indah:

Intan said...

Lawak lah mummy peknen sorang nie...hp jadi smartag...ekeke :D

mummy_ayu said...

ala siannya member sorang nie pregnant..teruk gak ye morning sickness ko..nasib dapat boss yg memahami....kalu kena yg hangin tu, lagi teruk jadinya..apa pun take care ye dear!!

Nana said...

ni peberet kita ni ratah gitu je xde makan ngan nasi sedapnye

atty's said...

sama lah ena..kty pun jawat tgh menggila ..sbb hormone tak betui naik kat dagu je..

Zura said...

ko nie na...

Zura said...

eh ko pun rabun cm aku jgak...rabun tp degil nk pkai spec...famili aku pun dh bising2...yelah drg risau sbb kite drive kan...nak nye waktu malam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha