NuffnangX

Wednesday, May 19, 2010

Budak Yang Kuat Mengacau

dari umur umairah 8 bulan [rasanya la]
ketika umairah dah pandai merangkak
aktiviti surf internet memang payah
suka sangat mengacau [ambil tahu dengan apa yang kami buat depan lappy]
bila bersila depan lappy
pasti si kecik nie akan duduk di riba sambil menekan sesuka
hati jea keyboard lappy
pernah sekali huruf C tenggelam tak naik2
kena hantar ke kedai untuk baiki
kena charge RM50
cekik darah betul la


itu kalau mood si kecik nie baik
memang dia akan buat tak tahu jea bila aku pn lappy
tapi kalau mood dia tak ok
jangan harap la
boleh duduk depan lappy


nie antara gelagat umairah bila mood dia tak ok
biasanya bila bangun dari tidor
umairah memang suka dimanjakan
suka kiss - kiss pipi si masam tu
cakap sayang pada si kecik nie dulu
dukung sambil peluk kuat-kuat si kecik nie
baru la mood si kecik nie akan ceria sepanjang hari


tapi ada sehari [minggu lepas aku kan mc]
leka mengadap pc
tak perasan si kecik nie dah bangun
berdiri sebelah aku sambil buat muka masam
pastu mencebik hehehehhehe
aku nak kiss terus toleh tempat lain
emmmm confirm dah merajuk la tu


terus panjat atas meja
duduk belakang lappy


terus tolak-tolak lappy nak tutup
tangan tu asyik la menekan on off button lappy
emmm sah2 la si kecik nie dah merajuk
baru tinggalkan sekejap lappy
sebab nak buat susu



lappy dah di tutup
muka masam mencuka
memang masam pun sebab tak mandi lagi hehehehehe



siap letak kaki atas lappy lagi
alahai anak ibu nie
kuat merajuk tau skang nie
suka tarik perhatian dari kita
pantang lambat skit mula la rebahkan diri atas lantai
alahai mana la belajar nie


sabar jea la
ibu tetap sayang umairah la kalau adik dah keluar nanti
mmmuahhhh anak ibu

9 kata-kata indah:

.::WaNiE::. said...

hehhw umairah sentap kekeke siap pijak lappy

atty's said...

ekekeke..umairah kalo leh .nak dihancurkan tu lappy ibunya ..ekekekkee..sian umairah sentap .majuk ye ..comey je majuk

Ease Basri said...

kekekeke...........pasni umairah ada geng nak tenggelamkan huruf-huruf keyboard ibu...kekekekeke....

Sharinginfoz said...

sure seronok tengok telatah umairah dengan lappy kan

Budak US Tak Tahu Maths??

[-suziey-] said...

hahhaha lawak la umairah...besela budak..mengaco je la..

Zura said...

alahai kalau anak buah aku pun cm tue jgak ena...pantang lah aku bukak lap top dtglah drg tue serbu kat aku...xsenang nk dload lagu...

~ain said...

mak ai.. kaki atas laptop.. mak aii...

chugie said...

emm fatin pun dah mcm ape nth bila aku pegang laptop.. geram je tau! bila di halang, nangis plak tu..

sYaFiQa said...

salam...
cumeynye tp gaya ganas tul...
rambut gaya baru eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha