NuffnangX

Saturday, November 26, 2011

Pekena Satay Kajang Hj.Samuri

Selepas pergi ke Putrajaya
memang perut masing-masing tengah berbunyi
jadi dah dekat dengan Kajang
kami terus menuju ke Kajang untuk makan satay kajang
kalau sudah sampai di Kajang sudah pasti tempat yang akan di tuju
kompleks satay kajang hj.samuri
betul-betul di pekan Kajang
order dahulu makanan dan buat bayaran
lepas tu tunggu sahaja di meja
sebab makanan akan sampai - sekejap sahaja service dorang
tak payah nak tunggu lama-lama
aku suka lagi rasa asli satay kajang di sini sebab sedap
kalau beli di luar keaslian satay kajang tu tiada
di luar kompleks terdapat gerai jualan yang jual pelbagai jenis barang
tapi skang nie tengah hot dengan Agry Bird jadi rata-rata gerai di situ jual koleksi agry bird
sampaikan sayang pun tersangku beli belon untuk umairah dan pija
tapi nasib baik la belon tu murah
1 - RM3.00
jadi sudah pastilah RM6.00 tapi cuma bayar RM5.00 dapat diskaun RM1.00







umar langsung taknak duduk di riba

tengok kakak umairah dan kakak pija berjalan ke sana sini

dia pun sibuk jugak nak berjalan sendiri

belon angry bird - nasib baik la murah

tak payah la belek bil tu lini

nasir yang belanja

dapat bonus sudah adik aku tu

aku bila plak nak dapat bonus nie huhuhuhu




umar yang semakin la lasaknya

tak larat nak menjaganya skang nie




paling suka makan satay sudah pasti la mak


thanks nasir belanja kami makan satay malam tadi


sayang kat ko mmmuahhhh

4 kata-kata indah:

Zura said...

waaaah mak ko suke betul makan satay...

suasana kat sini mmg cantik..aku pnah makan kat sini sekali je...

saya said...

amboii...sedapnya makan satey..nak jugakkkk.. hehhehe.. hugs & kisses to umairah, pija & umar..

Nia said...

sedap tuuu..rasa teringin pulak nk mkn satay kajang ni...ermm..

Papa-NtiQ said...

Saya baru jer upload pics masa gi makan kat satay hj samuri di shah alam ari tu. ok laaaa tak der la special sangat hanya kuah dan sambal dia lain dari yg lain.
Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan hehe. Saya review restoren2 yg penah saya singgah terutama di area JOHOR...maklum la orang JB.
Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ bebanyak!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha