NuffnangX

Sunday, January 13, 2008

TaK JaDi LaGi - TaPi EnJoY

pg td sayang pg keja awal gila..jd aku buatkan bento utk sayang..dah lama rasanyer aku tak berkesempatan nak buat bento utk sayang..pg nie ada mood plak nak buat..tapi buat simple ajer la sbb tak plan nak buat apa kan..apa yg ada belasah ajer..aku jumpa roti n ada tuna jd bfast sempoi adalah sandwish tuna..letak salad..letak tomato..letak timun..tadaaaaa siap pun..pastu aku letak teaddy bear chessedale atas sandwish supaya bg kelihatan menarik skit..utk pencuci mulut aku letak buah epal yg aku letak ngan thausand island..harap dapat lapik perut sayang utk pg nie..enjou ur meal sayang mmmmuahhhhhhhhhhh


sandwish tuna ngan dihiasi ngan teadybear chessedale

utk pencuci mulut - epal

tadaaaa bento bfast for sayang


dah 3 kali rancang nak tgk wayang tapi terpaksa cancell..nak pg ari ahad lepas terpaksa cancell sbb kwn sayang dtg umah..nak pg smlm (sayang dah order ticket kat OneUtama) tapi cancell gak sbb sayang kena OT..kol 9 lebih baru smp umah, cian sayang..nak pg ari nie sbb sayang 1/2 day tapi cancell gak sbb sayang kena OT jgk..kol 7 lebih baru smp umah..aku nak ajak tak sampai hati plak ialah org baru blk keja kan mesti lah penat..sayang ajak jgk pg tapi aku kesian plak tgk muka sayang, muka penat..


tapi dah janji ngan bob nak dtg umah epoy pas magrib..bukan buat apa2 pun tapi saje dtg umah epoy sbb dah lama tak jumpa..epoy nie kwn sayang time kat politek Shah Alam dulu..jd member baik dia jgk la..aku pun kenal epoy nie sbb keja 1 tempat dulu..kecik jea kan dunia nie..


umah dia kat Puncak Alam jea dkt ajer ngan umah kami..kol 8pm kami kuar umah..kol 8 lebih dah smp..kebetulan kami smp, bob pun smp jgk..sama time plak kami smp..kebetulan kan..


fid msk plak..buat susah kat tuan rumah ajer ialah kami dtg sajer ajer, tak payah nak msk apa2 kan (dah msk kami mkn ajer - kebetulan perut aku pun mmg lapar hahahaha)..fid msk cekodok jagung ngan maggie goreng..sedap gak maggie grg yg fid msk..kat tv plak perlawanan bola (PERAK VS KEDAH)..kalah plak perak..jd riuh umah tu bila tiap kali kedah jaringkan gol..happening gak


kami borak2 ajer lah..kol 11 lebih kami minta diri ialah dah lama sgt kami kat umah fid nie..nurul pun mcm dah penat sgt ialah mak buyung mesti nak tido awalkan..


dah lama nak pki dress nie - lama terperuk dlm almari


mcm penari ballet plak - dress bhg atas seksi tu yg aku pki sweather


mcm ala2 model plak - sayang dah HOT sbb aku asyik minta amik gambo ajer
jgn marah2 tau sayang nnti cepat tua hehehehehhe



sayang & epoy


nurul & bob

fid malu aku nak amik gambo dia


bob & sayang


pas pg umh epoy, sayang tanyer aku nak pg maner2 ker..aku ckp tak tau nak pg maner, aku ikut ajer..sayang ajak aku pg ronda2 Shah Alam sbb mlm minggu kan..aku no problem ajer..last minute tukar pikiran aku ajak sayang pg Tesco Extra Shah Alam ajer sbb aku nak beli minyak msk..kat umah dah tggl skit ajer, kat area kedai umah kami asyik takder stock ajer..mlm miggu Tesco ttp kol 1am, jd kami ada masa lg tuk jln2 dlm Tesco nie..barang pun tak byk kami beli sbb baru ajer beli brg dapur kan..tujuan kami dtg pun nak beli minyak msk ajer..bila aku lalu kat bahagian air, aku teringat kat lily lulu yg air yogourt buah cap Tesco punyer sedap, jd aku amik perisa strawberry nak cuba kan, harga pun murah..

dlm keta aku minum air yogurt tu, tapi baru ajer skit minum tekak aku tak blh terima..tak sedap sgt la..rasa lebih gula sgt, rasa buah skit jea..sayang pun ckp benda yg sama gak..aku suka nestle (bliss) ngan dutch lady punyer..mmg sedap gila..maknernyer sekali ajer la aku beli cap Tesco nie..


beli apa tu sayang


terus beli minyak msk yg besar sekali

kat kounter bayaran - senyum skit sayang, malu la tu hahahahaha


tgk mcm ena, senyum sentiasa - peace korang :D

11 kata-kata indah:

lindosh said...

suka nengok bento yg ada cheese tu. sebab saya penggemar cheese! eheh

nampak hepi je kan ngan sayang dia.. semoga hepi slalu ok! :P

nanonano said...

same ar,
2x cancel nk tgk wayang,
huwaaaaaaaa~
ade citer antu thai, besss..
ishk..

ZH - Ena said...

lindish - sama la suka bangat kat cheese..insyaAllah harap begitu lah

nano - nak tgk citer hantu???? ena takder lah nak tgk..TAKUT

fizz said...

wow bestnya ade ms ronda2..sonok2 ..sy suka aktiviti ronda2, tp tak berpeluang..uwaa :((..aktiviti shoping2 pon suka, tp xde peluang jugak :)

#ena dh dpt keje?

ZH - Ena said...

sgt la suka shopping..dpt kat kl tapi jauh sgt kena la tolak..esok ada inter dkt ajer ngan umah

Faizah_Haris said...

enaa
lama tak tepek bento2 yg ena wat ek...hehehe....adusss lapooo aahh

ZH - Ena said...

ha'ah mmg dah lama tak buat bento, sbb bz kan sblm berhenti keja tu..dah ada masa skang nie tu yg buat balik :D

yun said...

ena ajar la kita camne nk wat bento tu..kat mana ena cari acuan nye?

ZH - Ena said...

yun - ikut kreativiti kita..acuan tu ena beli kat kedai kek biasanyer, lg satu kat jusco ngan pakson..kat situ selalu jual benda yg ciut miut nie :D

cikdinz said...

ekellleee... posing mcm artis gitu...heheheee...

ZH - Ena said...

cik dinz - dulu nak jd artis tapi tak dpt tu yg berangan tu ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha