NuffnangX

Tuesday, January 22, 2008

BaLiK Kg - MeLaKa

sabtu lepas kami tido umah mak mertua aku than pg2 lg kami dah bersiap sbb aku kena balik kundang dulu tuk amik mak aku balik melaka..mmg meletihkan



smp kuala sg.baru kol 1 lebih..kmi blk kg sbb terima undangan perkahwinan..kawan baik mak aku, anknyer kawen jd mak aku akan rasa terkilan klu tak dtg kenduri kawen anak kwn baik dia..lg plak time aku kawen dulu mmg cikgu dollah nie dtg..jauh tu



umah kenduri nie tepi jln jd mmg ssh nak cari parking..laman umah plak kecik jd tetamu yg dtg mmg ramai, bila nak mkn terpaksa kena tggu dulu org lain bgn pastu baru la kami mkn..tapi aku tak mkn pun sbb takder nasi putih..aku tak blh mkn nasi minyak sbb aku akan pening kepala..mengada2 kan :P



dah tgk pengantin dan salam ngan tuan umah baru lah kami minta diri..mak ajak pg menjemput dulu sbb dah alang2 blk kg nie..jd beberapa umah jgk la kami pg utk menjemput kenduri kawen adk aku nie..pg pun sekejap2 ajer ialah tak blh lepak lama2 sbb byk lg umah yg tak sggh..biasalah mak tu klu dah dpt borak mmg tak ingat tujuan asal dia dtg..kami plak yg sbk2 minta mak sekejap ajer..klu tak ckp mcm tu alamatnyer smp ke mlm la borak tak abis..


smp umah atuk..tgk atuk baring ajer..tak byk perubahan pun..



aku ngan sayang lepak kat tepi pantai..sayang tido ngan nyenyak kat atas pangkin..ialah angin pantai mmg menyegarkan tubuh badan..rasa mcm taknak balik ajer..



kat pangkin nie ada kucing..kucing nie mmg jinak..jinak + mengada2 = jd gedik



kami mkn ice cream dia sbk nak jgk..bekas ice cream tu aku letak kat tepi aku sbb takkan nak buang sepah2 kan sampah kat tepi pantai nie..tetiba ajer kucing tu jilat2 bekas ice cream tu..mmg lawak sgt..abis separuh muka kucing tu dlm cup ice cream..aku apa lg snap2 la..asyik tergelk ajer..


time sayang tido, kucing nie menyibuk gak nak tido..yg lawaknyer kucing nie tido kat atas lengan sayang..hish aku nak baring kat sebelah sayang pun tak blh..kacau daun btl la kucing nie..tapi cute tau




kucing nie pun nak rasa mkn ice cream gakkk

2 2 nyenyaknyer tido, saper yg penat sgt nie


tenang dan mendamaikan

4 kata-kata indah:

pearlEJ said...

wakakaka... comel tul tgk kucing tu pun tumpang tido.. kucing tu pun letih sama arr tu.. letih mkn ais krim... hehehe..

yun said...

bestnya kg tepi pantai. ntah2 sama kg ngan tunang sy kot hehe

starstar said...

wow..
ena beshnyer uma tepi laot..
selalu berangan..der uma/kg kt tepi laot..
sonok..aman jerk
tgk abg ena nyenyak tidor kne angin laot..hihih.

ZH - Ena said...

ej - mmg kelakar tgk kucing tu..mmg manja..tak tau la kucing saper tu

yun - kat maner tu

as - mmg suka klu blk kg blh lepak kat tepi laut..syork tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha