NuffnangX

Tuesday, January 22, 2008

NaSi AmBaNg

ari sabtu yg lepas, kami balik Sijangkang sbb family sayang nak buat kenduri Selawat..family sayang mmg suka buat selawat..aku suka bila baca selawat nie sbb ada nada lagu dia tersendiri bila baca selawat tu..bg aku yg baru bg family sayang ssh skit la nak ikut sbb diorg baca laju skit..pastu smp kat part bahagian jawa, aku diam dan pandang ajer muka sayang..lg la dia baca kuat pastu hembus kat muka aku..hish tak senonoh btl la sayang nie..mendayu2 dan menususk ke kalbu..


part yg paling aku tggu mesti la bab mkn..aku dah lapar sgt..aku tak mkn tgh pun..


ej pernah ckp nak tgk mcm maner rupanyer nasi ambang..nie pun 1st time aku tgk org buat nasi ambang..biasanyer aku tgk yg dah siap ajer..kali nie aku mak mertua aku buat dr awal smp la dah siap..siap amik gambo lg..yg mak mertua aku asyik la tergelak2 sbb tak pernah plak org amik gambo dia time buat nasi ambang..bila dpt menantu baru la ada org amik..hahahahah takper mak, nnti ena letak dlm blog ena nie, tgk tau..lg bertambah tergelak2 mak mertua aku tu..biasa la tu bila dpt anak menantu yg pelik cam aku nie ngeh3x


tadaaaaaaaaa nie la nasi ambang tu



letak daun pisang atas dulang..pastu letak nasi atas daun pisang tu



letak la lauk kat atas nasi (letak kat bhg tgh2)..atas kat bhg lauk letak ayam sekor
tadaaaaa nie la nasi ambangnyer..mmg sedap lg2 mkn ramai2

3 kata-kata indah:

pearlEJ said...

ooooo.. mcm ni ler rupa nasi ambang eh.. letak ayam sekor?? mmg ayam tu x potong kecik2 eh?? pastu 1 dulang tu brapa org mkn?? hishhh... teringin la pulokk... :D
nmpk pun menyelerakan..

ZH - Ena said...

ha'ah letak sekor @pon sebelah. depends la nak letak mcm maner..biasanyer mkn 4 org klu org dewasa la klu bdk2 blh mkn 5 @pun 6 org..mmg meriah mkn mcm nie..best sgt

hudd said...

penah mkn nasik nih.. sedap tau..best mkn sama2 nih.. muafakat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha