NuffnangX

Tuesday, January 22, 2008

1st Day Keja

ari nie aku dah mula keja..smlm aku pg interview kat Subang II, terus dpt keja..tapi keja nie temporary la ganti org cuti bersalin..tapi time interview tu miss nini ckp klu aku punyer performance ok, aku akan diserapkan jd permenant staff kat company tu..aku berharap supaya diserapkan jd permanent..insyaAllah


company mmg dekat la ngan umah aku..20 minute ajer dah smp klu tak jam lg la aku cpt smp kat opis..


aku keja kat DMC..aku tak fimiliar lg apa product yg diorg kuarkan..aku sorang ajer org melayu dlm company tu..caya tak..tapi kan rasa ok ajer sbb diorg semua nice sgt kat aku..lunch pun sama2 ngan diorg..hubungan staff kat sini mmg erat..staff kat company nie kurang dr 20 org rasanyer..



sabtu nie ada annual dinner..diorg buat kat redbox the curve..klu tak join nnti nampak aku tak nak kenal2 ngan staff yg lain..aku kena tunjukkan aku mmg berminat tuk keja lama kat sini..chayuk!! chayuk!!



aku setuju ajer join tuk pg annual dinner tu..baru ajer sehari join company nie dah blh pg annual dinner..ok la tu..boss aku pun ok la (tak blh puji lebih2)



hahhhhhhhhhhhhh bab nie yg penting..toilet company nie mmg bersih..lega hati aku bila tgk toilet..company niekan sblm msk opis kena tanggalkan kasut dulu pastu letak kat rak kasut..jd dlm opis mmg tak pakai kasut la..jd mmg bersih la opis nie..aku suka tgk dekorasi opis nie mmg cantik..hiasan pun cantik..boss compony nie mmg ptgkn kehijauan..kat semua rak meja mesti ada tumbuhan..nnti bila aku dah biasa kat company nie aku akan snap gambo2 kat opis nie..tak sesuai plak 1st day keja aku nak snap2 plak..tak sesuaiiiiiiii



setiap ari jumaat company nie ada buat sport day..pas blk keja kami blh main badminton kat tmp yg company dah sewa tempat tuk main (kat kepong rasanyer tmp tu)..



aku harap aku blh sesuaikan diri kat opis baru aku nie..korang doakan sekali erk aku dpt jd permanent staff kat opis nie..aku suka la keja kat sini :D




sblm msk opis amik gambo dulu





nie hiasan depan meja aku - bos aku nie suka kumpul brg2 kaca..kat tmp lain lg cantik2





1st day keja dah bz gila2

16 kata-kata indah:

nanonano said...

slmt bkerja ena !
:)

p/s : kat opis bley on9 dak?
huhu

fizz said...

tahniah dh dpt keje baru :)
buat keje rerajin k :D

pearlEJ said...

wahhh.. dh start keja baru eh?? Tahniah yang.. :)

moga Ena kekal kt ofis neh sampai bila2 yaa...

mmg seronokkan bekerja kalau dpt environment yg best..

julia said...

alhamdulillah..! all the best !!

yun said...

tahniah ena..sy doakan awk dpt permanent kat opis tu.

starstar said...

congrate ena..
hope dpt tros kje kt sane..

lawa lerw btoi yg tggi tuh..

hOtMaMa said...

waaa...cepat nyer dah dpt keje baru! murah rezeki awak.. semoga tempat keje baru nih ok la... sesuwaiii dng jiwa raga u ols okeh!

Leeds Al-Malique said...

mcm best je, keje elok2 k! ;)

.::WaNiE::. said...

oh tahniah dpt keje baru, syok nye, baru keje dh dpt pi annual dinner..syok eh;)

ZH - Ena said...

nano - thanks..tak blh la nano..bz ajer

fizz - sdh semestinyer

ej - mmg best keja kat sini :D

jue - thanks jue..harap dpt keja lama kat sini

yun - harap begitu jgk la..dpt la jd permanent staff kat sini

as - mmg cantik2 collection btl kat opis nie..nnti ena amik gambo tepek kat blog ena nie erk

hotmama - sudah semestinyer mama..dah ok la ngan member opis yg lain

leeds - akan jd pekerja cth la sblm jd permanent nie ngeh3x

wanie - tapi malu sbb ada karaoke games..malu nak nyanyi kat dpn org ramai uwaaaaa

Mak Su said...

semangat baru.. caiyuk caiyuk

.::WaNiE::. said...

ena,
kene praktis kat dlm bilik air bebyk dulu..harharhar

cikdinz said...

ok lah tuh. semoga berjaya di serapkan...heheheee....

ZH - Ena said...

mak su - caiyuk2x mak su :D

wanie - malu la

cikdinz - insyaAllah

lindosh said...

wah baru keje dah ade annual dinner.. mmg rezeki makannn :P

ZH - Ena said...

finally tak pg pun ada hal tak dpt nak dielakkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha