NuffnangX

Friday, January 18, 2008

JLn GiE KL

smlm aku pg KL ngan adk aku..sbnrnyer bkn pg jln2 kat KL tapi aku pg agensi pekerjaan..nak ke sana naik keta aku bukannye fimiliar ngan jln kat KL jd aku amik keputusan tuk naik public transportation ajer..aku letak keta kat komuter Sg.Buloh..naik komuter smp KL Sentral pastu naik monorail smp kat Jln Chulan..aku bwk adk aku sbb nak ada org temankan aku pg sana..takut plak nak pg sorang2..





masa smp kat KL Sentral, jenuh la aku cari maner la pintu msk nak pg ke monorail..tak jumpa gak aku ajak adk aku pg kaunter tiket KTM (kaunter pertanyaan takder org la plak)..bila aku tanyer kat maner stesyen monorail..girl tu ckp kena kuar..monorail kat luar..tapi muka girl tu mmg mcm ta** jea..bengang plak aku tanyer kat girl tu..adk aku pun ckp benda yg sama..langsung takder respect kat customer..geram ajer aku tgk..





kami pg cari sendiri ajer..bila kuar dr pintu besar tak nampak plak monorail..aku tanyer p.cik yg jaga pintu tu kat maner monorail..p.cik tu ckp kena turun tangga pastu jln straight ajer pastu nampak la stesyen monorail tu..bgs peneranbgan p.cik nie klu girl tu hampeh ajer..klu taknak keja jgn ddk kat situ bg aku keja kat situ, ganti tmp dia (hahahahaha btl tak)..




jenuh gak menapak g monorail aku dah la pki high heel..aduh skt kaki aku..adk aku dad gelak2 kan aku sbb td dia dah ckp pki kasut ajer cuma aku ajer gatal nak pki high heel..jd tanggung sendiri la kan..





nie 1st time aku naik monorail..biasa naik komuter ngan LRT ajer..adk aku mcm gayat skit naik monorail nie..kami berdiri ajer mmg tak dpt nak ddk la..jd bila berdiri mmg terasa gayat skit lg2 bila monorail tu lap skit (chewahhh monorail blh lap plak hahahahaha)..dah lama tak naik public transportation nie..sejak aku dah tak keja kat KL mmg aku jarang turun KL la..tapi syokk gak naik public transportation nie sekali sekala..tak tension ngan jam..btl tak???





smp kat stesyen Jln Chulan..cari la bangunan Standard Chated (btl ker ejaan aku nie..bantai ajer la)..nsb baik sng ajer cari..bila msk adk aku taknak ikut naik..jd dia ddk kat kerusi lobby, aku sorang ajer la naik..naik level 25..ok la interview kat sini..nnti diorg akan carikan keja yg sesuai ngan aku..aku tekan kan aku nak immediately..mmg nak keja cpt2..chinese tu ok ajer..ialah nak duit kankena lah buat keja ngan cpt2 kan..agensi nie bila aku confirm dpt keja kena bayar diorg RM53.00..tapi bila aku cabut mcm tu ajer pas dah keja aku kena bayar kat agensi 80% dr gaji yg aku terima..agensi taknak customer diorg blah mcm tu ajer sbb blh bg negative feedback kat agensi diorg semula..ok la tu..aku takder luck ajer cari keja sendiri..kena la guna agensi plak..





kol 1 lebih aku dah smp umah..tapi kaki aku mmg skt gila..tu la padahnyer pki kasut high heel lg..





with my young sister








off course it's me :D





adk kesayangan aku




ari nie aku nak pg jab.buruh..naper nanti aku story kat korang erk..daaaaaaaaa

7 kata-kata indah:

starstar said...

mmg kn ena..
klo sape dok koje cmtu mmg sombonk gile babas..

klo x nk kojer benti jerla
nih tunjok muke cm bgos lak..

geram nih..
sebb ai pon pnh kne gtu.
wajib dijeling jerk..

.::WaNiE::. said...

mmg..ppn salu klu jaga counter berlagaknye mak aihh..teruk!!

Weh,careful sket sbb byk agency pekerjaan nih suka tipu2 ok..

Jab buruh ok..tp diaorg response agak lewat..

ZH - Ena said...

as - bkn jeling ajer, klu blh cegil kan ajer mata kita kat girl tu baru sedar diri skit..tak kuasa org yg mcm tu

wanie - mmg pun, mcm poyo ajer..mmg kena berhati2 takut diorg charge entah apa2 jea nnti

yun said...

org2 kat kl sentral mmg semacam sket hehehe

Faizah_Haris said...

wowwww pnjgg nyer ceta heheheh...lama dah tak baca blog ena....

ZH - Ena said...

yun - bkn skit ajer yun tapi semcm byk

faizah - bz erk

Faizah_Haris said...

ena
adussss time bz dah menyeranggg niii...adoiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha