NuffnangX

Tuesday, October 23, 2012

Cendol Sagu Rumbia

petang ahad lepas
suka tengok mak membuat cendol
hujan plak di luar
memang syurga betul dapat tidor
siap segalanya
dapat masuk sesudu ke dalam mulut
memang terasa kenikmatannya

cendol nie lain dari yang kita makan di luar
sebab menggunakan tepung sagu rumbia
mak beli tepung semasa balik ke melaka bulan lepas

cendol yang telah siap di tekan menggunakan acuannya
suka tengok setitik demi setitik keluar dari acuan
masuk ke dalam bekas berice


gula merah - gula gula melaka
manis

santan di perah menggunkan air masak
jadi tak la sakit perut

siap untuk di makan
sangat sedap
terasa kelainananya

3 kata-kata indah:

Myalycia said...

ohhh.. kat mana yer ada cendol sagu rumbia ni.. ada jual x.. mmg teringin sgt nk mkn.. slalu dpt time bulan pose jer huhu..

SYANI said...

Sedapnya... Lama tak makan cendol..

Unknown said...

comey2 jer cendol ni.kat kelantan makan cendol macam nila....letak santan+gula/gula melaka.sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha