NuffnangX

Monday, October 22, 2012

GLM Badminton Tournament

sabtu yang lepas 20.10.2012
tempat aku bekerja telah mengadakan
perlawanan persahabatan main badminton untuk staff GLM dan GSC
untuk games nie GSC join untuk :
@ main single lelaki dan wanita
@ main beregu lelaki dan wanita
@ main beregu mix

aku dan eikin masuk kategori beregu wanita :p
macam tak percaya jea kan
aku masuk sport untuk syarikat hahahahahha
main jea la - kita kasi redah jea

seawal pukul 7.30am aku dan keluar rumah
ambil eikin di rumahnya
dan singgah breakfast di restaurant Taqwa BRP
makan nasi lemak - bagi tenaga pada badan
bukan bagi tenaga tapi bagi lemak di badan :p
lepas breakfast terus gerak ke Federal Hiway
guna GPS - pinjam dari adik ipar
gara-gara takut sesat di area PJ
memang syukur sangat ada GPS nie
mudah nak mencari tempat kami bermain

sampai di sana tepat pukul 9am
kami orang pertama dari GSC yang sampai
register dahulu dan menunggu member-member yang lain
games bermula pukul 10am
sambil menunggu giliran kami tiba
kena la warm up dahulu
renggang-renggangkan anggota badan

untuk semua kategori hanya pemain single berjaya menjadi pemenangnya iaitu Cik Hanis
caya la hanis
untuk kategori yang lain semunya berjaya masuk ke semi final jea
aku dan eikin mendapat tempat ke 3 untuk beregu wanita
perghhhhh bangga jugak
sebab tak pernah main tetiba dapat melangkah ke semi final

habis games nie pukul 3.30pm
memang kepenatan satu badan tapi memang happening
masa dalam perjalanan balik
rata-rata yang drive kereta semuanya menuju ke stadium shah alam
ramai penyokong kelantan
sepanjang perjalanan berkibar bendera kelantan
ialah kelantan lawan ATM
finally kelantan menag 3-2

GPS penyalamat kami
nasib baik ada gadget nie
jadi tak la tercari-cari tempat yang di tuju

banner menyambut kedatangan pemain yang hadir

court badminton yang banyak
dan selesa untuk bermain
kalau dekat dengan rumah aku..confirm boleh selalu datang untuk bermain

ada gelanggang futsal sekali
sekali masuk emmmm tak ingat baper kena charge
tak pernah main futsal

menunggu member-member GSC yang lain
duduk lepak di cafe dahulu

wajah-wajah ceria diri sendiri
happy sangat

bersama-sama member GSC yang suka berposing

yeay berjaya dapat hadiah jugak
dapat voucher jusco
boleh la shopping lepas nie

sebelum balik
sudah pasti la mengabadikan diri bersama team GSC yang bekerja keras
untuk menjayakan games badminton nie

tahun depan berjumpa lagi
memang seronok

1 kata-kata indah:

Zura said...

dh lama xmain badminton..dulu company aku aktif jgak buat tournament..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha