NuffnangX

Saturday, March 21, 2009

BeTuL CaKaP MaK

dulu mak aku selalu ckp nak besarkan kami berempat mmg mcm2 ragam..bila nak mkn ajer mula la (mak ckp perangai kami berempat sama jea masa kecik) aku nak nangis..mmg tercekik la bila nak mkn..selalunya bila mak aku ckp mmcm nie, mesti aku balas blk ckp mak aku tu..

"klu mak tercekik cpt2 la minum air, ilang la rasa tercekik tu"..aku punyer ckp la
mak aku senyum jea
"bila ko dah ada ank baru la ko tau" mak aku la

skang nie baru la aku tau n paham apa yg mak aku ckp tentang tercekik tu..maksud tercekik tu bkn la tercekik mknan tapi entah la ssh nak xplain..klu saper2 dah jd ibu mesti paham apa yg aku ckp nie..

tapi tu la sama mcm umairah, bila kami nak mkn jea baru la nak si kecik nie nak kuarkan suara nyaring dia tu (nangis)..biasanya baru nak sesuap dua confirm la umairah tak sng dua ddk kat atas play pan dia tu..aku la ngan rela hati yg akan basuh tgn dulu n layan karenah umaiarah..

kdg2 sayang sian gak, bila umaiarah nangis dia yg basuh tgn dulu tapi aku tetap tak blh nak kunyah makanan dlm mulut aku, terus bsh tgn gak n amik umaiarah dr sayang..entah la rasa mcm mknan tu tersekat jea kt kerongkong aku nie..

hahhhh para ibu, mak, mama, mummy n umi betul tak apa yg aku ckp @ lebih tepat korang peernah tak rasa apa yg aku rasa nie..



6 kata-kata indah:

atty's said...

tu ler kan..sorg ibu mesti tak sampai ati

13may said...

:)

iman said...

p/s ibu iman : hehehe biasalah tue na, time kiter nak mkn mmg time tuelh diorg nk bermanja, wlpn dah bg sebotol susu...so koajak dia join mkn.....tp aku ngan bad selalunyer akan mkn bergilir...cume skrg iman dh pandai skit, baru leh mkn berkeluarga...

antalya said...

satu hr nanti akan alami situasi begini.insyaallah

Mak Su said...

bab tercekik tu, kerap ler pendekata :), layanzz

zh-ena said...

atty - mmg tak smp ati..lg2 nak mrh ank kan

13may - senyum jea

iman - tu la time tu la bby nak meragam kan..sblm tu ok jea kan

antalya - ena doakan kebahagian kalian

maksu - mmg laya kan jea maksu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha