NuffnangX

Friday, March 27, 2009

DaSyAt MaK AkU Nie

ptg pas abis keja amik umairah dr umah babysitter dia..aku nak blk umah jap..amik kelengkapan yg simple ajer utk umairah sbb kat umah wan dia mmg aku ada tinggalkan brg umairah..ialah sngkan tak payah la bwk byk sgt brg bila blk ke sana..


umairah bila ddk dlm keta mmg senyap..tgk ajer pemandangan luar..mmg sng keja aku..ialah sayang yg risau klu aku bwk umairah kuar sorang2 jea..cuma bila keta berhenti mula umairah akan gelisah..pusing kiri n pusing kanan dlm bby car seat dia tu..klu lama berhenti confirm umairah akan nangis..aku pun risau gak klu umairah nangis ialah aku kan drive jd ssh la nak pujuk kalu umairah start nangis..tapi nsb baik la sepanjang perjalanan umairah diam jea..

sampai umah semua terkejut tgk aku n umairah dtg..emm apa lg bila dh nampak umairah, msg2 berebut nak dukung si kecik nie..pg la maner2 mmg aku tak letih nak dukung umairah sbb ada ajer yg baik hati nak jgkan umairah..

bila aku msk dapur..bau harum semerbak ajer..rupa2nya mak aku buat pizza..bila dah siap letak jea atas meja msg2 dah berebut pdhal pizza yg mak aku buat tu mmg besar..kalah pizza hut size large..mmg sedap gila..bila aku tanyer maner mak aku belajar..mak cuma ckp reka sendiri ajer la..mak aku nie mmg la buat la apa jea mesti menjadi pastu sedap..ssh aku nak tiru bakat mak aku nie..bila dah berebut2 mkn nie teringat time kami kecik2 dulu selalu gak berebut mknan..teringat plak kisah lalu ngan adk beradik aku..

sempat la aku belajar dr mak mcm maner nak buat doh pizza nie..mmg simple..jd aku plan nak buat pizza hari minggu nie..disebabkan dah berebut mkn pizza td aku smp lupa plak nak amik gambo pizza heheheh takper la tgk ajer la gambo pizza yg aku akan buat nnti..




5 kata-kata indah:

norainiammran said...

wah..memang dasat sekali ya mak ena..
tapi, mak mak memang pandai masak.. Kalau dah masak tu, berdesup je dah siap.. eheheh

UnGu VioLet said...

lame mar tak jenguk akak.. akak sihat??

Zura said...

xde gmabr pizza rekaan mak ko ke na....?mana lah th aku selera lak tgk...leh suruh mak ko masak kan....hehehe...gurau je

atty's said...

mmg terror mak ena..
ena..kenapa ar tak snap gambo..nak tgk.

~dARlee zURiS~ said...

hehee..masakan mak memang lah d best kan
w/pun telur masak kicap ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha