NuffnangX

Thursday, March 1, 2012

Beli Barang Yang Sama Setiap Bulan Tapi..

 malam tadi selepas jea solat magrib
terus siap-siap untuk keluar
biasala setiap awal bulan
pasti fixed expenses yang ada perlu dilangsaikan
ajak mak ikut sekali..taknak plak
cakap badan tak sihat sangat
jadi yang keluarnya hanya kami 4 beranak jea

tempat di tuju sudah pasti la kota damansara D'Strand
sebab semua bank ada di sini
lepas bayar semula bil
masuk ke Giant kota d'sara
nak beli ke mydin macam malas jea
beli barang seperti biasa - barang untuk umar dan umairah sebenarnya
pampers dan susu
tapi time bayar kena RM385.00
biasanya kalau beli barang-barang nie dalam RM200 lebih jea
macam tak caya jea

tu la lain kali beli jea di tempat biasa yang selalu kita beli barang
jangan nak try tempat baru
tu la padahnya
puting susu di giant utk 3 nipple -RM5.99
di Mydin hanya -RM4.99
beza seringgit tu
yang lain-lain tu tak payah la aku tulis kat sini
tak pasal-pasal kena saman laks
korang bandingkan sendiri la harganya

wajah terbaru umar
budak botam bam bam eheh
macam mana comel tak hahahahhaa
nampak nakal kan

 nie kes umairah tak dapat nak apa yang dia mahukan
duduk atas lantai pastu buat drama
geram betul la
tak puas naik kereta control - mengamuk
aku buat dekkk jea
buat saja-saja jalan ke depan
baru la bangun dan follow aku dari belakang
tahu pun takut kena tinggal
tu belum lagi buat drama air mata berguling-guling
geram tau - malu kat orang jea aku pujuk baik-baik
kalau kat rumah emmmm tau la aku buat apa
aku nie garang tau

korang dengan anak korang wat per dengan situasi nie...

 hilang nangisnya
nak minta plak toys yang ada di situ
bukan aku taknak belikan
masalahnya toys nie kat luar murah jea
bukan tak pernah belikan pun
belikan nanti belum sampai di rumah pun
dalam kereta jea benda alah tu dah dirosakkan
baik tak payah layan permintaan umaiah nie

dah cebik time tu
tapi aku pujuk masuk kedai gegirls
ajak beli getah rambut
nampak getah rambut dan clip rambut hello kitty
terus hilang rajuknya

sebelum keluar dari pintu besar
pasti umairah nak bergambar dengan kereta Mr.Bean
suka sangat dengan Mr.Bean dan Keretanya nie
umairah cakap comel hehehehhe

bila shopping nie la setiap kali akan berlaku
dengan kerenah anak-anak yang tak ikut kemahuan
menangis pastu siap buat drma lagi kat situ
macam mana la suara aku volume tak jadi tinggi
bila menjerit boleh pecah la tingkap gelas semua hahahahahha
tu yang aku malas nak berjalan ke mana-mana
nak hadapi dengan karenah anak-anak
penat beb
tu belum lagi dalam kereta
umairah dan umar bergaduh
bertambah pening kepala aku

korang macam mana laks
pening macam aku jugak ker

2 kata-kata indah:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha pun sama. kereta mainan mesti nak naik dulu sampai abes syiling la kekdahnya. brg makin hari makin naik harga. tak tahu dah nak beli kat mana :p

atty's said...

dulu masa anak2 kty kecik pun, camnie lah kalau g sopink..bergaduh ler.main sembunyi2 kat soping complex leh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha