NuffnangX

Saturday, October 27, 2007

NaPeR NiE...CaKaR????

pg nie aku bangun pg mcm biasa la (second day umah baru)..malas atas tilam..sayang plak dah jerang air (apa la aku nie mls tul- tak la tu tandanya suami aku mmg sayang bangat kat aku)

bila nak mandi baru aku perasan yg tangan kiri aku bercalar merah sampai ke lengan..aik naper nie

aku tunjuk kat sayang

"mcm tanda kena cakar ajer sayang"

"hah biar btl" muka aku dah cuak

"hantu maner minat kat sayang nie"

aku dah pandang muka sayang dgn semacam..buat main2 plak sayang nie..tu la mlm td tak tutup lg tingkap

aku belek lg tangan aku..pelik btl

lg satu kes - ibu jari tangan kiri aku bengkak..mmg tak blh nak bengkok kan ibu jari nie..mlm td sayang dah picitkan utk buang bisanya dah kuarkan pun tapi pg nie aku tgk makin bengkak ibu jari ku nie..alahai

sayang suh jumpa doctor tapi taknak la pergi ialah jari kena cucuk sirip ikan pun nak kena pergi ker?????

MALAS laaaaa


mcm kesan kena cakar kan


panjang tau smp ke lengan kesan nie


ibu jari aku yg bengkak sbb tercucuk sirip ikan cencaru



************************MALAM***************************************

kami pergi beraya..yg pergi seperti biasalah sayang mesti jd driver kami kan..bwk sekali maa, nasir ngan hakim..suka btl hakim dpt ikut kami..ialah siang td seharian kena kurung dlm umah, ana tak bg anak dia nie kuar..ialah kalau hakim nie dpt keluar asyik lah menuju kat jln, kalau ada org yg perhatikan takper..jd mcm kambing dpt kuar dr kandanglah hakimnie..happy sesangat lg nasir ada..mmg sakat menyakat ajer dua org nie..

kami pergi umah shumie dulu..masa kami dtg terkejut shumie ialah dia ingat kami dtg minggu depan..apa la ko nie shumie dr kat opis lg aku dah ckp aku dtg umah ko mlm nie..tu la tak dgr lg apa yg aku ckp asyik la mengadap blog ko tu eheh (kalau dia tau apa yg aku tulis nie mau kena cubit ngan minah sorang nie)

jd kami mkn kuih ajer lah..ala apa yg terhidang tu kami mkn ajer lah..dtg pun nak bermaaf2 kan bkn utk mkn ajer..mkn tu sampingan ajer bermaaf2 tu yg mukadimah nya..

jgn tak tau dlm keta td aku ajar hakim cara2 utk dptkan duit raya..

"ok hakim salam m.cik2 yg ada, pastu hakim ckp nak duit raya tau"

pastu hakim blh ckp apa kat aku

"apa lah k.long nie, tak malu ker nak minta duit kat org"

dush dush dush rasa mcm kena penumbuk sebijik kat muka aku..umur baru 2 thn dah pandai kena kan org..hakim nie mmg petah berkata2..yg lain semua gelakkan aku..pandai nyer hakim nie..isk isk isk

kat umah shumie nie mak dia kasi duit raya, time situ jgk dikoyakkan sampul duit raya tu..hampeh tul hakim nie tggu la dlm keta nak buka pun..


mak shumie ngan mak aku


shumie yg sempoi jea

pastu kami pergi Padang Jawa..kami pergi umah adk maa aku..umah saper lg klu bkn umah mak jang ngan pak jang aku..tapi time kami sampai tu pak jang takder kat umah..pergi memancing ikan..susah gak kalau dpt suami yg kaki pancing nie kan..tak ddk kat umah asyik la kat laut ngan kat sungai..apa faedahnya pun aku tak tahu..kebetulan mak jang aku nie msk laksa jd kami dihidangkan ngan laksa la..sedap laksa nie..yg si hakim mkn smp 2 pinggan (ala bdk punya mkn)..kat sini pun dpt duit raya si hakim nie..


maa ngan mak jang


banyak tul hakim mkn

dlm keta sibuk nak kira duit raya dia..nak bg kat ana hakim ckp..mmg la hakim nie bdk baik..dlm baik nakal jgk..dlm keta mulut dia asyik la berckp ajer..kalau ttiba nak jerit suka ati dia lah nak jerit..pekak telinga aku dibuatnya..


hakim tgh kira duit raya - bg kat cik ena la kita g mkn satay nak tak?


happening bila hakim ada





kaki pisang : seronok jgk dpt berjalan2 ngan anak sendiri kan :( emmmm bila la agaknya

4 kata-kata indah:

sTrawBerrY sHortCake said...

la sbb sirip ikan je ke! tapi bagus gak abg sayang awak tu ek, prihatin sungguh. untung badan!

zarena heeney said...

mlmnya bila tunjuk kat maa ena, rupa2nya yg kesan mcm cakar tu adalah urat ena yg telah bengkak..kesan dr bisa sirap ikan cencaru tu lah..baru lah ena tau yg ena nie alergik skit ngan ikan cencaru, sbb hubby ena siang ikan cencaru pastu siap kena cucuk lg ngan ikan cencaru tapi ok ajer..ena nie jea yg mcm ngada2 skit eheh

tapi dah ok lah sbb maa ena picit kuarkan bisa ikan tu, tapi time picit tu mmg meraung tak ingatlah..mmg pecah semua kaca kat umah tu isk isk isk

Shumierain said...

wei yg ko mskkan gmbr aku ni wat aperr..gelabah gaban tol la...

zarena heeney said...

eheh nak glamourkan ko la hhahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha