NuffnangX

Wednesday, April 14, 2010

Suasana Kerja Di Tempat Baru


muka tengah menggelabah
sampai awal tapi tepat pukol 8.3oam baru la masuk ke opis
hehehehhe nak masuk awal rasa macam tak konfident jea nak melangkah masuk


start kerja di tempat baru pada 7hb [rabu]
memula nak pergi rasa berdebar-debar sangat
ialah 1st day nak datang kerja tempat baru kan
asyik pikir sahaja
adakah aku boleh sesuaikan diri di tempat baru @pun tidak
gud luck to me


aku kerja di U1 Glenmarie Shah Alam
masuk kerja pukol 8.30am - 5.30pm
yang penting hari sabtu CUTI :D
1st day kerja memang membosankan skit
sebelum pagi dengar taklimat dari HR
selepas lunch plak aku dengar taklimat dari ketua department aku plak
memang ikut procedure


aku suka dengar benefit yang bakal aku aku dapat dan staff2 yang lain
bakal dapat:
spec mata - 3 tahun sekali boleh claim
lens - setahun sekali boleh claim
dentist setahun tak lebih dari RM500
medical card untuk suami dan 3 org anak [sama dengan sayang]
dapat RM1300 selepas bersalin untuk 3 org anak yang hidup
yang lain-lain aku rasa sama jea kot dengan company yang lain


aku kerja di bahagian Finance [AR]
ok la sebab ada 5 orang staff sambil di ketuai oleh ketua bahagian
3 orang cina
3 orang melayu
ke tiga3 staff melayu tengah pregnant hehehehhehee
dan member cellogeue aku semunya baik2 belaka
member cellogue cina pun ok
tak lokek dengan ilmu
setiapa apa yang aku tanya pasti di jawab dengan baik
thanks korang :D
teringat pada Helen
Helen pun baik sangat pada aku
nanti mesti dah tak dapat nak jumpa JoJo :(


waktu lunch 12.30 - 1.30
waktu luch biasanya beli tapau jea
beli makanan depan Eon Service
ok la harga dia - murah dan sedap


bahagian finance lain pun semuanya ok [AP]
masing-masing dah berusia
jadi bila berborak tu macam-macam cerita boleh kita dengar
hehehhehehe kutip pengalaman
pastu macam-macam yang di jual
ada yang jual kek, tuppaware, cosway...
pilih ajer la nak apa :D


muka happy sebab syarikat yang aku kerja skang nie ok sangat
berkat doa family aku dan teman-teman


1st day kerja - meja pun kosong jea
tak tahu nak godek-godek apa
internet memang tak boleh nak buka sebab
dept aku bersebelahan sebelah MIS jea
nanti sekejap jea budak MIS sampai ke meja aku bila connect ngan internet
tapi kan selepas 3 hari bekerja di sini
memang lupa pasal blog dan facebook
sebab kerja memang menimbun
kadang-kadang tu balik pun lambat




hari ke 3 bekerja :D


masih lagi boleh pakai kemeja dan seluar slack
hehehehehe masih dirahsiakan aku pregnant
nanti bila dah kerja 3 minggu di sini
baru la aku akan cakap dengan ketua aku :D
alhamdulillah di awal kandungan nie
aku dan baby baik-baik sahaja
harap begini la sehingga aku selamat bersalinkan baby aku nie



kerja yang semakin menimbun
memang la rasa nak pecah otak
belajar benda yang baru
pastu kena cepat tangkap apa yang orang ajarkan
ialah takkan la asyik nak tanya jea kan pas sudah diajar
memang aku sentiasa take note dengan apa yang sesiapa mengajar aku
pastu guna system SAP plak tu
yang aku memang tak familiar
jadi kena belajar dari awal la


so far masuk minggu ke 2 aku kerja di sini
semuanya ok
bilik solat pun memang kemas dan cantik
ialah ramai jugak staff melayu di sini
time solat depens pada kita bila kita free
boleh la pergi bersolat
setakat nie semuanya aku puas hati
memang lebih baik dari tempat kerja aku sebelum nie
Alhamdulillah

9 kata-kata indah:

chugie said...

best je dengar cerita ko psl tpt kerja baru ni na..

rasa nak cr kerje baru gak ler.. uhuhuh

[-suziey-] said...

alhamdulillah..mmg rezeki bila ktia dpt better than before..good luck ok:)

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

selamat keje kt tempat baru, ena :))
good luck eyh...

A N A K - A N A K K U said...

alhamdulillah..semoga ko succes selalu

saya said...

bestnya keje tempat baru ye.. benefit pon banyak. ad akeje kosong tau? saya nak jugak!!! hhehhee... selamat bekerja ena. lupakan yang pahit, mulakan yang baru. ok. love you.

Ease Basri said...

Syukran............

Zura said...

alhamdulillah na...akhirnye ko tenui ape ko nak...aku gembira tuk ko...

zaza said...

alhamdulillah...
Semoga semuanya sentiasa lancar..
Tumpang gembira..

♥etiey erywan♥ said...

ohhhhooo...tahniah. tak tahu u peknen! hihi... umairah dpt adek la...yeahhahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha