NuffnangX

Saturday, April 10, 2010

Kenapa Ada Polis Plak Nie

sampai di simpang masuk ke opis aku [simpang kilang roti]
aku nampak ada kereta polis
sayang follow belakang kereta polis
dan kebetulan keta jimmy pun baru jugak keluar dari selekoh
terus berhenti bila nampak aku datang semula
dia buka tingkap dan tunjuk arah pergi ke opis semula


time tu aku dah terpikir
kenapa kena ada polis
aku minta sayang patah balik sahaja
tapi sayang cakap nak buat apa patah balik
kalau kita di pihak yang benar tak perlu nak takut apa-apa
ok aku terus diam dan berdoa pada Allah tiada perkara buruk yang terjadi
sampai di depan opis sudah ada 2 kereta peronda polis
semakin pelik..kenapa plak nie


jimmy keluar dari kereta
dan aku jugak keluar dari kereta
pass umairah pada sayang
aku pergi ke arah jimmy
dan aku tanya kenapa ada kereta polis nie
terus jimmy cakap takder apa-apa


dia terkejut sebab aku datang semula ke opis
dia ingat dia boleh perangkap aku
syukur kepada Allah
sebab tergerak hati nak datang ke opis semula untuk pulangkan kunci opis
pastu datang lagi sebuah kereta peronda
total yang datang time tu 3 bijik kereta
dan 6 orang anggota polis
macam kes besar kan


polis datang ke raah aku dan jimmy
sayang plak duduk dalam kereta sambil pintu kereta di buka luas
aku berdiri sebelah sayang
jimmy hadapan aku dan sayang
terus pujuk aku dan minta maaf
aku plak time tu asyik la ulang
"mr.jimmy dah buang saya..dan saya taknak dengar apa-apa lagi..saya datang nak pulangkan kunci opis sahaja" aku

jimmy plak time tu dan gabra gila dan pucat
ialah nampak sangat salah dia
tapi nak coverd epan polis
bila polis tanya apa kes sebenarnya call polis nie
boleh plak jimmy cakap sambil tangan tolak-tolak polis tersebut
aku tengok air muka polis tu memang bengang gila la
ialah ko dah call pastu nak buat tak tahu plak

jimmy siap cakap lagi " takper2 saya boleh settle kan masalah saya..nie masalah dengan staff saya jea"

bodoh...


aku memang dah taknak dengar apa-apa lagi dari mulut jimmy
pandang pun aku taknak
jimmy cakap dengan sayang jea
aku terus pergi ke pada polis
polis tu tanya apa yang terjadi
aku ceritakan semua yang terjadi
tiada apa yang tertinggal pun
polis tu cuma gelak jea bila dengar cerita aku
la takder apa2 pun

aku tanya la napa ada polis
polis tu bagitahu yang jimmy call polis yang
di opis ada gaduh besar dan ada staff bawak pulang kunci opis
emmmm bagus la adik datangs emula untuk pulangkan kunci
jadi bos adik pun tak boleh nak panjang2kan kes nie
lagi plak adik pulangkan kuci depan kami semua
tapi saya nasihatkan adik buat report jugak untuk langkah keselamatan diri adik
betul jugak tu


bila aku toleh ke belakang
aku nampak jimmy berlutut pada sayang
untuk pujuk aku bekerja semula pada dia
jangan harap la aku nak bekerja lagi dengan dia
selama hari nie aku bersabar jea
skang nie jangan harap la
aku dah hilang sabar pun



jom layan gambar
sempat lagi aku jadi paparazzi time tu :p


jimmy tengah pujuk suami aku
untuk pujuk aku bekerja dengan dia semula
tapi jangan la harapkan
dah keluar dari mulut harimau
takkan la nak jadi mangsa lagi kan
dah dapat lepaskan diri
baik terus blah ajer la


umairah tengok jea apa yg jimmy cakap
memang tak boleh dukung umairah time tu
dengan polis pun dia main-main cha chak cha chak
lari sekeliling kereta

polis yang banyak membantu aku pada hari tersebut
terima kasih polis :D



tak larat nak berdiri terus lepak masuk dalam kereta
malas nak layan
alu pun malas dah nak layan apa yang jimmy cakap
asyik la sebut
"kita kan adik beradik"
banyak la ko adik beradik
bila ko dah terdesak baru nak cakap adik beradik
time ko maki dan marah aku tu ko lupa plak kan
skang nie ko tanggung la sendiri



sambung...

6 kata-kata indah:

cikbedahlaser said...

wahhh mcm carpen dh ha..
padan muke die...
blah je klu dh camtu...
syabassssss kak

chugie said...

pergh... gila betul bos tu na.. siap bleh merayu mintak kerje balik??

ape jd ngn gaji ko na?? cpt story k! x sabar ni..

Nana said...

yallah..ni ke kisah yang ena dok hint2 tu
gile apa cina tu smpai panggil2 polis mcm org rompak dia je

~ain said...

cacat betul si jimmy tu.. nyampah aku!

MeL MikaiL said...

gile nye si jimmy ni! ape kes sampai polis2 bagai ni..u buat tindakan yg bijak dtg balik ke ofis utk pulangkan kunci tu ;) org cm si jimmy ni ada jgk eh?

b.O.n.d.a said...

panggil pOlis nak perangkap ena la tu..
isyk...sabO k..

ha! KAT USIM SEDANG BUKA PENJAWATAN SAMPAI ESOK (11 APRIL)!!
sebbaik permOhOnn Online..
cepat ena!!

Or...ena nak rehat dulu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha