NuffnangX

Saturday, April 10, 2010

Ke Balai Polis

selepas dapat melepaskan diri dari jimmy
ialah umairah pun dah menagis sebab bosan
ialah aku tak lepaskan umairah untuk berjalan
ialah risaukan ada kereta yang lalu lalang
nanti tak pasal-pasal jea ada kes yang lain plak - simpang la kan


terus aku ajak sayang ke balai polis subang untuk buat aduan
memandangkan aku dan sayang tak tahu balai polis kg.melayu subang
terus aku call ira
ialah dia memang tahu balai polis tersebut
sebab adik pakwe dia anggota polis di situ
dan ira pun ada kawan di sana
dan aku bernasib baik sebab ira sudi temankan aku ke balai polis
untuk buat report..thanks ira


sampai di sana pukol 7 lebih
tunggu giliran aku
ada la nak dekat 1/2 jam di situ
bila nama aku di panggil
ketua polis di situ tanya nak buat aduan apa
terus aku ceritakan apa yang terjadi
terus ketua polis tu cakap
ooooo aduan yang kecoh tu yea
ok takper awak bagitahu apa yang terjadi
akan kami catatkan apa yang bagitahu di report nie


memula tu polis tu yang taip tapi ketua polis tu terus tanya aku
"taip laju tak? kalau boleh taip duduk sini taip apa yang terjadi"
aku yang dengar terus tercengang biar betul
terus ira tolak aku untuk aku taip hehehehhee
dalam malu-malu tu terus jea aku duduk di bangku untuk menaip
apa yang terjadi
tak sampai 1 minute semuanya sudah tercatat
polis tu baca semula dan betulkan ayat yang tak sesuai untuk di pakai
aku tanya la pada ketua polis tu
nak catat sekali ker yang aku takut bos aku tu akan tuduh aku macam-macam

ketua polis tu cakap tak perlu risau sebab aku dah ada covering report
jadi ini dah jadi sebagai bukti untuk keselamatan aku
aku siap bagitahu yg bos aku tu ugut aku dengan lawyer lagi
ketua polis tu cakap tak perlu risau
sebab dalam hal nie bos aku yang bersalah
jadi apa yang aku buat sekang nie untuk membuktikan lagi aku tak bersalah
dan report di buat untuk langkah keselamatan..


pukol 8 lebih
baru la segala-galanya selesai
alhamdulillah
baru la beban di bahu aku terlepas
rasa macam bebas sangat
sakit di kepala pun terus terbang



aku dan ira
thanks ira
sebab temankan kak ena pergi ke balai polis




aku tengah cari ayat yang sesuai untuk diletakkan dalam repot
orang yang masuk macam pelik bila tengok aku yang taip :D


sambil aku taip
aku di pantau oleh ketua polis subang
thanks ketua polis [nama tak ingat]
banyak bagi nasihat berguna pada aku


selesai semuanya terus tersenyum lega
finally masalah aku dapat diselesaikan
Alhamdulillah



11 kata-kata indah:

zaza said...

hebatlah na.. tahniah sbb ko sgt2 berani!.. semoga bahagia kat tmpt keja baru.. aku sokong ko selamanya..

Intan said...

Alhamdulillah ye ena dah terlepas dari si cino tak guna tu! Eeee geram tau baca pasal dia nie...sedap2 je maki orang!

Cam mana lah ena leh tahan kerja ngan dia selama nie.

Bagus bagus siap buat police report so that cina keparat tu tak leh nak "jatuhkan" ena lagi in future...he is such a bad person!

mommy twin said...

mmg cam drama lar ena...x sgka cerita ko cam nie.... wat everpun, ko mmg great. sbb bleh buat sumer bende yg cam dlm drama buat tuh...heheh...

~~@lyci@~~ said...

kat balai polis pun smpat lg posing tu hehe...

Nana said...

alhamdulillah...settle dah seme kan hahah btol kan kata azura kt balai polis pun sempat posing heheheh

eh jom join GA kt blog kita (sempat pomote lagi muaahahahah)

Ease Basri said...

Tahniah kerana ena dan suami berjaya menghadapi dugaan dengan bijak dan berani... Orang yang benar sentiasa dilindungi Allah kan.... dalam duka ada suka... Alhamdullilah... dapat la umairah adik.... hehehehhe

Take a gud care of u and baby ya....

Ease Basri said...

Tahniah kerana ena dan suami berjaya menghadapi dugaan dengan bijak dan berani... Orang yang benar sentiasa dilindungi Allah kan.... dalam duka ada suka... Alhamdullilah... dapat la umairah adik.... hehehehhe

Take a gud care of u and baby ya....

ila@cantekmama said...

Kejam tul bos Ena.Neway,rase Ila betulla tindakan Ena tu,mmg x tahan nk mkan sumpah seranah je hari2 kan..Stress.Lagipun kan skrg dah pegnant,x baik tu kesihatan.

.::WaNiE::. said...

eiii teruk betulll jimmy tulah

baru la nak kata adik beradik..bila masa mak kau beranakkan dia..bila dia nak tiaw kau dia xpikir pun kann..eiiii terukkk la

sib baik dah settle kan ena.

chugie said...

akhirnye kan na.. emm as long as ko dh buat report, bos ko tu x leh nak kacau ko dah..

norly saliana @ mamazahra said...

alhamdulillah, semua dah setel.seram gak dpt bos camtuh...
nasib ena dah terlepas dr mulut naga bos ena tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha