NuffnangX

Monday, February 25, 2008

LiNi - AcArA PeNuTuP

nie citer penutup, pas dah selesai semuanyer biasa la pengantin maner blh ddk bersenang lenang ajer kan..korang pun blh tau kan apa yg pengantain nie akan kena buat..
apa lg mesti la cuci periuk belanga..time aku dulu pun kena gak tapi sayang sorang ajer yg basuh sbb sayang tak bg aku cuci sekali..aku ddk tepi bg semangat ajer la hahahahahha
berbalik kpd pengantin baru nie, kami berpakat utk kenakan lini n apis..nie idea mak aku la..mak aku kan org melaka jd adat kat sana pas kenduri pengantin akan basug periuk belanga..tapi diorg kat sana dah pandai kat badan n ngan kat muka diorg dah sapu minyak (nak tau kenapa letak minyak???) jap gie aku story!
ok kat melaka diorg sapu minyak kat tangan ngan muka supaya bila game bermula, arang yg melekat kat muka ngan tangan senang ajer nak ditanggalkan..kat sana bila saper bersaihkan arang kat bdn akan kena buat lg la..pastu ada pancutan air sekali..best kan..tapi nie kat melaka la..
bila apis n lini leka basuh periuk, sobri dah msk jarum..ngan tangan dia penuh ngan hitam periuk terus lumur kat muka lini..apis ngan sepantas kilat terus melarikan diri, sayang cuba kejar apis tapi tak dpt..jd kami keja kan lini dulu..aku tak msk campur sbb aku pegang camera, aku rakam kan segala yg terjadi..mmg teruk la kena..dah la kena lumur muka ngan arang, pastu abg atan curah air basuh tangan kat atas kepala..uwekkkkkk aku nak termuntah tgk..bau mmg tak ingat la..uwekkkkkkkkkkkkkk
pastu sayang curah lg air ayam.....eeeeeeeeeeee mmg nak kena kan betul la bbdk nie..aku dah mula jauh2 skit, diorg nie bkn betul sgt nnti tak psl2 aku plak yg kena..
tetiba lini menyerang balas, ug mula kena tangkap mak aku la..abis kena lumur gak mak aku nie..lini gosok muka dia kat muka mak..hahahahaha aku dr jauh gelak ajer la..lini msk umah, ingat dia nk mandi, jd aku leka ajer la tgk camera apa yg aku rakam td..time aku leka tu la lini menyerang balas kat aku..mmg tak smp nak lari..uwaaaaaaaa aku pun kena jgk..ana yg dekat ngan aku terus kena gak..hahahahha kena jgk..
tak lama tu apis dtg semula kat tmp basuh periuk sbb tgk org lain bz wat keja msg2..tidak!tidak!tidak!! ko tertipu la apis, terus kena pegang ngan sobri n abg atan..terus gak dia kena..aku tgk balik gambo nie mesti tergelak sorg2 sbb lawak gila muka adk aku..bau mmg tak ingat la..busuk beb



sblm jd DaYanG SeNaNdUnG!!!!



acara tetap pas dah kawen - basuh periuk belanga



acara bermula - sobri tgh lumurkan muka lini ngan arang bontot kuali



dah jd DaYaNg SeNaNdUnG - lawak gila kan



apis dah melarikan diri



dah abis tgn plak kena lumur



hahhhhh ingat tak kena la tu

8 kata-kata indah:

starstar said...

sape eyh yg pkai bju pink tuh..
comey sopan jep.. :)

nanonano said...

happening giler !
:D

Lily.Lulu. said...

hehehe .. siannya !!!

ZH - Ena said...

as - jiran sebelah umah..bdk kecik tu pun tak tau nak buat games nie hahahah lari lintang pukang budak tu bila lini dah kena..tkut kena lumur sekali la tu :D

nano - giler pun tak happening hehehehe

lili.lulu - sekali seumur idup..gasak laaaaa

- G O R O - said...

salam

Best
Meriah
Masyuk

ZH - Ena said...

goro - apa yg masyuk tu goro

PuteriSatu said...

AKAK dulu kawin...Yon je yang cuci semua periuk belanga..akak tahu tengok je..pehtu arah2 dia..kasi dia panas...huhuhuu...

ZH - Ena said...

puteri satu - ciannyer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha