NuffnangX

Saturday, February 23, 2008

LiNi - HaRi PeRniKaHaN

9hb FeB 2008 (SaBtU)


pg umah aku dah bz, pelamin pasang ptg smlm..bilik pengantin aku ngan family aku hias..kali nie tak upah org pun buat..yg byk bg idea n kerah keringat saper lg mesti la kak long dia (aku la tu)..tapi puas hati la bila dah siap ramai yg puji cantik (saper nak upah aku jd wedding planning korang sila la erk)


pas zohor kami berangkat ke masjid..mcm biasa mak aku tak ikut pun kami pg masjid (mesti sedih kan bila anak perempuannyer jd hak milik org lain)..nnti banjir plak kat masjid tu ngan takungan air mata mak aku tu hehehehehe jd aku la yg jd org kuat (peneman adk aku bila dah jd sah jd isteri org)



lama ustaz nie bg ceramah..kebas gila kaki aku..pengantin mesti dah kebas gak tapi maintain ayu n macho la tu..adk2 aku ikut sekali..family p.long, family p.lang pun ada sekali..p.long aku tak suka klu sedara mara dia buat pernikahan kat masjid..tapi family kami plak lebih afdal buat kat umah..tak kelam kabut kat masjid nie..nie pandangan aku la..lg 1 klu org nak buat jahat pun tak blh kan sbb dlm masjid..



finally adk aku jd isteri org..biasa la air mata mesti kuar jgk..bkn air mata kesedihan tapi air mata kegembiran, anjakan diri dr seorg gadis kepada seorg wanita..aku doakan adk aku akan bahagia sampai bila2 n kami berdua dikurniakan baby serentak, biar bertambah kegembiraan utk family aku..amin (korang pun doakan sekali erk)


dgn sekali lafaz sah adk aku jd isteri kepada hapiz..mas kawen RM80.00 (letak dlm album)..utk majlis batal air sembahyang hafiz bg rantai leher n adk aku bg sebentuk cincin..



sekitar gambo di hari pernikahan


adk kesayangan aku - terserlah keayuan dia kan

2 kata-kata indah:

pearlEJ said...

berseri-seri jerkk muka pengantin kan yang.. :)

bertuah pengantin dapat kak long yg mcm neh, bersusah payah, bersengkang mata utk pastikan majlis adik dia berjalan lancar.. respect la kat ena neh..

ej doakan moga2 korang dpt baby serentak nanti.. insyaallah, aminnn..

ZH - Ena said...

hahahaha harap begitu la..serentak dpt mesti bahagia family ena..takder cucu lg family ena nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha