NuffnangX

Thursday, February 28, 2008

AlHaMdUliLLah..SyUkUr

berita yg amat gembira utk kami berdua serta family kami berdua..alhamdulillah aku dah pregnant..cayo tak korang???

aku sendiri pun still mcm tak cayo aku tgh pregnant skang nie..sugguh dlm fantasi lg wpun aku dpt tau perkara nie mlm td..

citernyer begini...

dr ahad lepas aku asyik muntah ajer bila pas mkn pastu pg pun aku akan muntah dulu bila pas gosok gigi, aku anggap perkara nie normal ajer la ialah mungkin perut aku msk angin kan..tapi ada perkara2 pelik berlaku kat aku sblm aku dpt tau aku dah pregnant, antara perkara tu:
  1. aku suka minum kopi (aku plg tak suka minum kopi)
  2. aku suka mkn asam (aku mmg tak suka mknan asam, klu mkn apa2 aku mesti minta org lain rasa dulu, klu org tu ckp masam mmg aku tak mkn, klu org tu ckp manis baru la aku mkn)
  3. aku suka mkn masin (aku tak suka masin, skang nie aku nak ajer mkn telor masin, klu dpt mkn nikmat btl la)
  4. tak tahan bau nasi tgh mendidih (bau dia aku rasa busuk yg amat)

nie perkara2 yg terjd sblm aku dpt tau aku pregnant, skang nie bila aku dah tau, baru aku teringat apa yg aku nak mkn skang nie adalah dorongan sbb aku tgh pregnant skang nie..

mlm td pas mkn aku muntah lg, sayang dah risau ajak jumpa doc jgk (sblm dpt tahu tau)..time n d way gie klinik pun aku muntah jgk..ingat blh tahan tapi bila tapak tgn aku dah kuar cecair (aku tutup mulut aku) terus sayang berhenti kan keta tepi jalan..buka ajer pintu terus kuar semua apa yg dlm perut aku..sakit mmg tak ingat la..time tu jgk aku terus nangis..rasa seksa sgt uwaaaaaaaa sayang lg la bertambah risau, naper la isteri dia asyik muntah ajer..

msk ajer klinik nsb baik la takder pesakit jd nama aku terus ajer la kena panggil ngan doctor..bila jumpa ngan doctor, aku citer kan apa yg terjd, terus dia ckp awak nie mengandung kot..aku bila dgr doctor ckp mcm tu terus terkesima, biar betul kan..aku mmg tak terpikir pun ttg hal tu..aku mmg ingat perut aku msk angin..

doctor terus suruh aku buat ujian air kencing..berdebar2 jgk kan nak dgr result dia..tggu gak la dlm 2 minit pastu doctor tu senyum kat aku n tunjukkan test pregnancy kat aku..ya Allah ada double line merah..hahhhh aku dah pregnant..time tu aku tak tau nak ckp mcm maner..aku cuma ingat nak kuar bgtau kat sayang..bila aku ckp kat doctor tu aku nak kuar jap, doctor tu angguk kat aku..

bila aku kuar dr pintu n pandang muka sayang..

"sayang"

"ena pregnant"

terus sayang peluk aku kuat2, dah tak rasa malu pun time tu..aku nangis dlm pelukan sayang..jururawat kat kounter senyum ajer tgk gelagat kami..sayang plak ngan slumber terus ajer kiss pipi aku bertalu2..sayang rasa happy sgt la tu..aku pun rasa happy sgt..mmg tak sangka aku dah pregnant 5 mggu..maknernye time kenduri kawen adk aku perut aku dah berisi, mmg aku tak berhati2 langsung, ngan berlari nyer, ngan memanjat tangga nyer, ngan angkat barang berat nyer..tapi bila Allah nak bg bila2 pun blh kan tanpa kita sedar..

"sayang akan jd babah tak lama lg"

"thanks sayang sbb lengkapkan lg hidup babah kat dunia nie"

aku dah tak tahan terus ajer nangis, nangis bkn sbb sedih tau tapi nangis sbb terlalu gembira ngan pemberian dr-Nya..

sayang terus ajak balik umah mak jap..n d way pg umah mak tu aku smp lg call mak mertua aku..aku ckp la yg aku dah mengandung, suka mak mertua aku bila tahu menantu dia dah mengandung..alhamdulillah akhirnya doa mak dah termakbul..thanks mak sbb doakan kebahagian kami berdua..

smp umah, mak aku tgh buat karipap kat dapur..ayah aku plak tgh baring tgk tv kat dapur..adk2 aku kuar la tu sbb tak nampak pun msg2 kat umah..sblm ckp tu kami borak2 dulu, sayang plak mkn dulu nasi mungkin sbb sayang lapar kot (tapi kat umah td dah mkn sosej n beked bean tau) tak kenyang la tu..

than baru la aku buka story..bila mak aku tahu ajer aku dah pregnant, mmg gembira muka mak aku..ialah cucu sulung bakal ada kan tak lama lg..ayah plak happy smp ckp patut la ayah demam rupanyer bakal nak jd datuk pas nie..hehehehe aku ngan sayang gelak ajer la..mak aku pun bantai gelak gak..mak aku plak bgtau patut la mggu lepas mak mimpi asyik petik bunga ajer..aku pikir apa plak kaitannyer..mak huraikan la disebalik mimpi tu, klu mimpi petik bunga tu tanda nyer akan dapat berita gembira dlm family tu..jd nie la berita gembiranyer, berita aku dah mengandung..pastu baru la sayang buka mulut yg dia pun dlm mggu lepas 2 kali mimpi aku dah pregnant..aku tanyer la naper tak ckp sblm nie, sayang taknak bgtau sbb bila aku dgr nnti aku akan high hope yg aku akan pregnant than nnti bila jumpa doc n doc said yg aku tak pregnant, aku yg akan kecewa n hampa..tu yg sayang taknak story kat aku..

tapi apa2 pun kini kami berdua amat gembira..aku akan berhati2 ngan kandungan aku skang nie..

saper2 yg dah jd ibu tu, bagi2 la tips n petua apa yg blh n apa yg tak blh erk..saya murid baru la nak belajar :D

thanks kat teman2 blogger yg sama2 mendoakan aku lekas dapat baby..mmuahhh luv uols :D

17 kata-kata indah:

cikscarlet said...

Alhamdulillah...jaga baby bebaik yea

julia said...

tahniah ena.. chupp ju nak jadi aunty angkat ur baby. =D

arianna adrizal said...

tahniah!! terharu la pulak baca.. jaga kesihatan tau. i'm happy for u :)

sue_liah said...

hi ena...slama ni sue jd silent reader blog u je...so happy u dah pregnant, tahniah ye! awal2 preg. ni kena hati2 jgn byk angkat brg berat2..smoga selamat melahirkan dan byk saba masa mghadapi kerenah mgandung ni..all the best 4 u & ur hubby...

wan said...

Alhamdulillah, baton Kak Wan pas kat Ena lak.

Ini berita gembira tahun ni. Ena jaga baby & diri sendiri tawww... Kata kat sayang Ena tu, manjakan Ena lebih² sikit.

Hihihi selamat menempuh alam ibu..

fizz said...

tahniah ena..o siap ade simptom2 sblm nak pregnant..sbrnnya fizz pon sm, tak minum kopi, x makan mende masam2..tapi xsngka eks bila pregnant mende2 mcm ni jd pilihan

yun said...

tahniah ena..sy plak yg sonok sangat niha. jaga diri n kandungan tu bebaik tau

suzie said...

Salam..
terharunye dgr berita ni na.. aku tumpang gembira huhuhuhu..TAHNIAH! take care ur baby k.. nk tau perihal ibu ngandung, ko leh ler tanye kt imah..hehehe..aku rs x sabar plak nak kawin ni, dgr kawan2 sume dh byk yg de anak n ngndung..:D

- G O R O - said...

Alhamdulillah..

Tahniah ena.
I'm very happy for both of you.

pearlEJ said...

wahhhh tahniah yang!!.. ej pun tumpang syok sgt dengar berita neh.. :D
jaga kandungan elok2 k, jgn buat kerja berat2 sgt tau.. :)

Shumierain said...

Tahniah babe...tp aku still nak maintain xsedar diri..SO PANGGIL AKU KAKAK YER..BUKAN M/CIK..

ZH - Ena said...

cikscarlet - thanks sggh kat blog ena nie..mmg akan dijg ngan sebaik2nyer

jue - blh ajer jue, blh baby ena nnti belajar wat kawai dr jue

arianna - thanks arianna..u happy ena lg la happy

sue_liah - thanks sue..insyaAllah ena akan ingat pesanan sue nie

wan - hehehe dah dpt jangkitan dr kak wan..tapi jangkitan yg ena suka heheheh

fiz - tu la psl..mesti nak mkn klu tak dpt mkn asam mmg tak blh ddk diam..bgn pg mesti nak mkn asam dulu..dulu tak suka asam boi tapi skang nie asam boi tu la tak lekang dr dlm poket ena nie..ke maner sajer akan dibwk..

yun - nie mmg berita gembira utk semua org..

suzie - mmg dah korek pun rahsia dr imah..pas nie giliran ko la plak..thanks suzie jeguk blog aku..

goro - thanks

ej - mmg akan jg ngan bbaik..susah wooo nak dpt

cendawanintim said...

Salam...,

Wahhh...saya pun hepi baca blog awak dah peknen...tahniah yer...jaga diri n baby bebaik...

nanonano said...

enaaaaaaaaaaaaaaaaa *hug ena kuat2*

rase nk menitis jek air mate mase bace entry ni..
pe2 pun TAHNIAH !
:)

13may said...

wahhh!! tahniah tahniah!!!

jaga diri bebaik :)

ZH - Ena said...

shumie - tetap m.cik ngeh3x

cendawanintim - thanks

nano - meh cni ena peluk..mmuahhhh

13 may - sudah semstinyer akan jg diri..doakan yg terbaik utk ena n baby ena nie tau :D

starstar said...

tahniah ena..
as tumpang apy...
:)

pas nih jgn lasak2 lgik yep...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha