NuffnangX

Saturday, March 1, 2008

SuNggUh TaK LaRaT

aduih camner nak buat erk bila asyik muntah ajer nie..pas mkn ajer mesti muntah..aku dah fobia plak bila nak mkn..muntah plak bukan takat biasa2 ajer tapi nie muntah buat aku senak perut pas muntah..

aku tak blh mkn nasi kot, jd aku ubah menu aku, aku start ari nie aku mkn buah n nestum..pg n malam aku akan minum susu anmum..sayang beli 2 perisa, perisa original n choc..tapi pas dah test kedua2nyer tekak aku blh terima anmum original milk ajer..choh buat tekak aku mual ajer (pastu apa lg nak msk toilet tuk uwekkkkk ajer la)

skang nie buah oren/limau mmg tak lekang dr diri aku, ke maner2 pasti aku bwk, bila tekak aku rasa mual cpt2 aku cium bau buah limau/oren nie..lega la skit..

ari nie sayang amik aku dr tempat keja, kami pg mkn dulu kat luar, pas mkn apa lg rasa nak muntah la..tapi takkan la nak muntah kat kedai tu kan nnti tauke tu ingat makanan dia tak sedap plak..aku tahan lg..dah separuh jln aku tak tahan, terus aku ckp kat sayang aku nak muntah..sayang terus stop kat tepi jln tanpa teragak2 aku terus kuar n uwekkkkkkkkkkk

aku rasa org yg lalu lalang kat situ mesti pelik tgk aku, muntah kat tepi jln..adiuh aikk tak tahan nyer aku..nie baru muntah blm lg alah2 yg lain..

skang nie sayang dah tak kasi aku buat keja sgt, sayang takut jd apa2 kat aku..rasa diri dimanjai plak..tapi keja ringan2 aku buat la jgk..taknak la mengada2 sgt kan..

td pg econsave borong buah..mcm2 buah la aku beli..tuk stock aku la tu, teringin nak mkn buah segar yg mcm hotmama beli kat pasar cina tu..hotmama tlg belikan blh ngeh3x

tido lambat mlm nie nak tgk citer cinderella story kat tv3..tido lambat la nampaknyer mlm nie tapi aku dah tido ptg td..takper la kan..

ok la selamat berhujung minggu..daaaaa

10 kata-kata indah:

green apple said...

heyyy, congrats syggg, dah prenant rupanya dia.

jaga baik2 tau.
jgn terkinja-kinja cam akak dulu.
masa 1st akak mengandung, nak tunjuk aksi berlebihan. panjat sana sini, siap boleh pikul beras 10 kilo tu.

pas 9 minggu, terburaiii.

julia said...

cam nak dpt babygirl je ni =)
ju dulu angkat2 beras & tong gas kat kedai. masa tu foodcourt kedua baru bukak. then bleeding byk sgt ena. rupanya ju dah 4minggu time tu. sedih =(
hey.. u take care ok. i know ur hubby mesti jaga ena baik2 punya. sgt bertuah ! kirim salam yea.. semoga kalian sentiasa bahagia & dilindungi selalu.

Lily.Lulu. said...

wahhh .. congrats !!! ;)
jaga diri baik2 ok ....
jangan buat keje berat2 tau

mwahss !!
;)

pearlEJ said...

alahaiiii kesiannya.. mesti sakit jerkk kan time muntah tu.. sabar yer yang..

sue_liah said...

awal preggy mmg mcm tu...mabuk2 ni kdg2 sampai 6bulan ada yg cepat lepas 4bln tu dh ok..tp tulah muntah tu yg x larat cam nak tburai isi perut rasanya...
makan sikit2 tp kerap la sbb perut tak boleh biar kosong sian baby nanti...

starstar said...

alor cian dye..
sabor yep ena..
alahan.. nih cm trok jep..

per pon..
snok nyer leh sopim bju bby.
:))

cikdinz said...

jaga-jaga haa....

nanonano said...

sabar,
4bulan je tu..
huhuhu

cendawanintim said...

Salam Kenal2...

Tahniah, jaga diri bebaik...

Biasa ler muntah2 tuh...sabo ok..nanti lama2 ilang la...

ZH - Ena said...

green apple - pernah gugur ke? nak lasak camnaer kak di lemah ajer badan ena nie..tak larat btl la

jue - sayang nyer tapi nak buat camner kan takder rezeki lg tu..pas nie ena akan serahkan baton ena kat jue plak heheheh

lily.lulu - thanks lily. akan tak buat keja hahahaha

ej - mmg sakit ej..rasa mcm klu ada kuasa jgn la muntah, tak thn tul la

sue_liah - ena byk kan mkn buah..sbb nak mkn makanan mmg tak lalu kan jd blh msk buah ajer..telan ajer la

as - mmg tak sbr nak tgk brg baby tapi awal lg, tau mak ena yg ena tak sbr nak tgk brg baby mmg kena sekel ngan mak ena hehehe

ciksinz - sentiasa kena berjg..baby sulung kan

nano - harap begitu la yang ;D

cendawanintim - salam kenal gak, cpt2 la ilang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha