NuffnangX

Wednesday, March 5, 2008

SaYaNg MaSaK

aku tak mkn apa2 lunch td, blk td aku ngadu kat sayang yg perut aku skt..bila sayang tepuk2 skit perut aku, sayang ckp perut aku msk angin..

"lunch td mkn tak"
aku cuma ngeleng kepala

"naper sayang tak mkn..baby kita nie pun nak mkn jgk tau, klu sayang tak mkn baby kita pun tak dpt mkn jgk la"

"ena minum soya dulu tapi terus tekak ena loya, tak lama tu terus muntah kat tepi longkang..terus takder selera nak mkn"

"cian isteri babah nie"

"sayang nak mkn apa skang nie..babah msk kan tuk sayang?"

aku cuma geleng kepala..sayang terus pujuk..

"nak mkn bubur la"

"btl nie nak mkn bubur..babah tak tau msk jd sayang tlg ajarkan tau"

aku cuma senyum n angguk ajer

mmuahhhhhh

pastu suasana kat dapur dah jd kecoh..ialah kejap syg tanyer nak tambah baper byk air, garam nak msk byk maner..kentang nak letak baper biji..tapi aku suka..

dlm 1/2 jam bubur dah blh mkn, sayang siap buat ikan bilis goreng sekali..byk jgk sayang letak bubur dlm pinggan aku tapi sayang ckp mkn ajer smp maner yg terlarat..

tapi sambil tgk tv, aku tak sedar pun bubur dlm pinggan aku dah abis..


"hah abis pun bubur sayang tu"

"ena n baby lapar la heheheh"

"lain kali babah msk lg bubur mcm nie erk, sedap la"

thanks sayang, sayang mmg jg ena btl2..skang nie sayang la buat segala keja..aku nak buat keja pun sayang tak benarkan..risau klu tgk aku buat something..tapi apa2 pun time nie kita akan tgk keprihatinan suami kita pd diri kita..kasih sayang suami kita lebih terserlah tau..



rajinnyer sayang aku nie

tak lama nnti perut aku pun sama ngan perut sayang

bubur dah siap msk


ikan bilis goreng


jom kita mkn bubur

6 kata-kata indah:

Yolar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
julia said...

bestnyaaaa.. alhamdulillah babah ena ni mmg penyayang orgnya. bila ena pregnant, makin penyayang lah dia ! =D

fizz said...

wah bestnya..sonok jugak eks bila pregnant ni..siap masak bubur tue..

wan said...

Gambar bubur n ikan bilis goreng panas2 tu.. kita yang tengok pun rasa lapar. :)

Alhamdulillah babah prihatin time2 gini. :)

ZH - Ena said...

jue - harap dia akan sayang ena selama2nyer..AMIN

fizz - mesti la best sbb ada org jg tapi tak best nyer bila kena morning sickness nie la..tak tahan tau

wan - blh ngada2 skit hehehehehe

Pezt! said...

cayalah!!! steady2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha