NuffnangX

Friday, July 13, 2012

Mc'D, Ice Cream dan Pisang


selamat tengahari semua
lunch korang makan apa jea

memula tadi macam malas nak keluar lunch
ialah pagi tadi sudah makan nasi putih berlaukkan ayam masak merah
dasyatkan m.cik nie, ialah jual n.lemak
jual sekali nasi putih
tu yang balun pagi-pagi makan nasi campur tu
lapar gila - malam tadi tak makan pun

tapi syikin nak makan mc'd
teringat plak skang nie mc'd ader buat promosi
beli 1 chicken foldover dapat free 1 chicken foldover jugak
jadi ikut jea la
mak aiii ramai jugak orang
tapi sebab nak redeem jugak kupon baratur jugak
beli tapau jea
makan di ofis sahaja
harga untuk set nie termasuk tax ialah RM9.10
emmmm sama gak macam amik set
langkah nak promosikan chicken foldover jea nie

sebelum balik masuk dulu ke Petronas
beli top-up maxis
pagi tadi dah beli guna HLBB internet banking
try buat 2x tapi error
2nd time beli still error jugak
tapi tengok balance duit HLBB dah tolak terus duit aku
angin satu badan la
call HLBB tanya pasal nie
tapi sampai ke saat nie takder pun tindak balas dari HLBB
takkan la pasal top up nie nak amik masa sampai 1 hari kot - angin aku dibuatnya
baik beli terus dari kedai - tak sakit hati
terus jea dapat
nie tak tahu bila boleh dapat semula duit top up aku tu
nasib baik la top up hanya RM20 kalau RM200 memang aku meletupkan terus HLBB 
sabar-sabar zarena..hari jumaat nie

masuk ofis tadi
terserempak dengan kak izan
tengah jinjit beg plastik berisi pisang
terus dapat beberapa ulas biji pisang
terima kasih kak izan
sedap tau..hasil tanaman sendiri - ayah kak izan yang tanam
selalukan kalau makan di gerai pada hari jumaat
tuan kedai akan letak pisang atas meja
tak perlu bayar pun
makan jea, tuan kedai sedekah pada pelanggan yang makan di gerai mereka

hah banyak-banyak pisang..pisang apa yang korang suka makan?
aku suka makan pisang comel
korang?

5 kata-kata indah:

munna said...

semalam makan foldover klu tahu ada kupon tu kan boleh dpt extra smlm....

atty's said...

kty pun slalu gak beli top up maxis online pakai mbb atau cimb ..utk anak2..
penah ler sekali top up tak masuk2..tp tak serik..dok top up gak lagi..

Zura said...

so far aku top up gune mbb ngan cimb okey je...aku suke pisang berangan na..

Mummy Iswatie said...

belum lagik grab offer nih

tiefazatie said...

slm sis..sihat?
tau xpe..tue ah ifa fikir bgus beli je 1 set lunch or dinner nie..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha