NuffnangX

Tuesday, January 25, 2011

Kek Kukus Choc


malam tadi dengan semangat rajinnya
sempat la buat kek kukus choc
teringin plak nak makan
dapat resipi nie dari kak su
thanks kak su sebab bagi resipi kek kukus yang simple nie
orang yang tak tahu nak buat pun boleh buat kek kukus nie
soooo simple



aku cuma masukkan semua bahan
umairah yang tolong kacaukan dalam bekas
aku cuma tengok dan kawal apa yang umairah buat
teringat plak citer dalam astro
master chef junior
umairah nie bakal jadi chef pastri kot hehehehehehe
sambil kacau bahan kek
puting tetap tak tanggal



sudah siap di kacau hingga sebati
masukkan dalam loyang kuih



tutup dengan aluminium foil
supaya bila kukus nanti wap air tak masuk dalam adunan kek
kukus sehingga 45 minute @ sehingga kek masak



sudah sejuk keluarkan dari bekas loyang
sudah siap ini la hasilnya




terus menambat hati umairah untuk makan
nyummmm memang sedap


kalau sesiapa nak try buat
nie bahan-bahannya :

1] 2 cawan tepung naik ssendiri
2] 1 cawan gula
3] 1 cawan susu pekat
4] 1 cawan koko
5] 1 cawan milo
6] 1 cawan minyak masak
7] 1 cawan air panas
8] 4 biji telor


masukkan semua bahan dalam bekas
kacau sehingga sebati
masukkan dalam loyang
kukus sehingga 45 minit @ sehingga masak


cha yok cha yok :D

4 kata-kata indah:

emieysandra said...

puting tu xleh tinggal..ehehe

mummy_ayu said...

mcm sedap je..nak try jugak la...
ma acih share resepi..rajin tul anak dara tu..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nampak sedap ajer tu..terliur sudah.tapi risau tak jadi kalo tangan keras me buat :p

Zura said...

pndai umairah buat kek..nti aku dtg blehlah dia masakkan...hhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha