NuffnangX

Friday, January 28, 2011

Ibu...Adik Nak Susu


aku pergi ke dapur sekejap sahaja
untuk minum air
umairah plak sibuk main dengan permainan dia
umar memang tau
akan menangis bila dia rasa dia tinggal sorang-sorang
mesti ada orang di sebelah dia
walaupun dia tengah tidor


dalam aku di dapur
aku dah dengar umar menangis
dari dapur aku dah dengar
umairah menjerit panggil aku
"ibu adik nangis"
"cepat ibu adik nak susu"


terus la aku cepat-cepat ke depan
ialah risau pada si kecik kan
sampai jea depan
aku dah nampak umairah dah angkat baju dia
nak bagi nenen dia pada adik dia
tergelak aku tengok
hehehehehehe

12 kata-kata indah:

chugie said...

ahahahah lawak je humaira ni..

fatin pun skang ni dh pandai buat cmtu gak, die bg nenen kat patung meow die.

mummy_ayu said...

ha ha ha..lawak la umairah..
nasig Ian tak penah buat mcm nie..maybe sbb dia lelaki, umairah la girl kan..

.::WaNiE::. said...

hahahaha

adehhh kelakar la umairah

~ain said...

umairah!!!!! hahahah bijak bijak...

Zura said...

ish..18sx nie na...xbaik tuk tontonan kanak2...hahaha..budak2 skrg dh expert...

Sidratul Muntaha said...

ahahaah
bijak - bijak!
wakaka!
tak thn gelak!
mak dia lagilah
siap pegang kamera tu!

nurul said...

hahahaha.... lawak2... umairah2 bijak sungguh baby auntie nie... cik umairah... camna nk bg kt umar.. cik umairah under age.. hehehehehe...;)

Ya ALya said...

tergelak tgk gelagat umairah....

ab@h_Izz said...

ha..haa2.
iskh2..nama pun budak2..
kalau kat rumah lak..terasa peliknya dapat baby boy, kakak2nya mula2 tu masa baby mandi siap tanya aper 'tu'....kwang2

Mak Su said...

hahahaha, pandai betul kakak si umar tu ek, dia memerhati sekeliling and learn

Intan said...

Alahai lawaknya umairah :D Pandai betul dia ye, nie lah penangan susu badan kan ena. Contoh yg bagus utk anak2 kita coz dari kecik mereka dah lihat ibu menyusukan adik so secara tak langsung nanti one day dia pon akan menyusukan anak dia pula :)

Alahai chumel nya Umar! Baru 1st time k.intan tgk...mata chinese look gitu :)

Tahniah ye buat ena dan hubby!

ida khairani said...

Sensored by ibu... Pandailah umairah ni.. Kalau ibu lambat, dah sampai ke mulut umar tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha