NuffnangX

Tuesday, November 4, 2008

TaLi PuSaT

umairah nie asyik tido ajer..kuat minum susu..susu badan aku tak ckp utk mengenyangkan umairah..jd kena minum susu tepung utk bg umairah kekenyangan & menampung pembesaran baby aku nie..semua family aku ckp yg bby aku kuat minum..sakit puting aku bila umairah start minum susu..sampai aku kdg2 terlentuk ngatuk sbb nak tggu umairah abis minum susu badan..

sbb kuat sgt minum susu pipi umairah dh jd semakin tembam..geram aku smp aku asyik cium ajer pipi umairah..umairah tido pun aku bantai cium gak..geram sgt la aku tgk baby aku nie..bila buka mata penuh mata hitam umairah..sikit ajer bahagian putih..nie gara2 aku mmg mengadap gambo baby yg mata dia besar..gambo kat pc aku letak gambo baby yg mata dia besar galak..nnti aku letak gambo bby tu dlm blog aku nie..tapi umairah gak yg paling comey..

umairah akan bgn dr tido bila aku buka kain balutan (kain bedung) confirm umairah akan jg n main2 sekejap..tapi tak blh selalu la sbb nnti ngangu time tido umairah..

ptg td time nak check pampers umairah (mak aku yg buka) aku duk sebelah ajer..bila buka ajer kain bedung umairah, terus nampak tali pusat umairah dh tertanggal sekali..lega aku bila tgk tali pusat dh tertanggal..ialah aku risau ajer bila nak pki kan baju @pun time mandi kan umairah, ialah tkt klu tersentuh umairah akan rasa skt..bby bukan blh ckp dia skt @pun tdk kan cuma dgn isyarat nangis n menguek ajer..

aku simpan tali pusat umairah dlm botol..aku pernah dgr tali pusat bby blh guna dlm bidang perubatan..mcm nak check darah @ pun ada penyakit ker..blh tau terus dr tali pusat..jd baik aku simpan ajer kan..kena simpan dlm bekas tertutup sbb dulu mak aku simpan tali pusat nasir dlm laci ajer..bila buka laci keesokkan arinyer tali pusat dh kena mkn ngan semut..jd kena simpan dlm bekas yg tertutup..

umairah nie baru 5 hari tapi bila baring dia dh pegang botol susu sendiri..dgn 2 2 belah tangan dia lg..aku ngan mak asyik terkekek2 gelak tgk perangai umairah..ialah blm smp seminggu lg usia tapi dh cerdik..hehehehe puji ank sendiri..

pg td bila bgn tido, mak letak bby kat sebelah aku..aku kan tak blh gerak byk sgt jd time mlm bby tido kat sebelah mak, bila bby nak susu, mak aku akan letak kat sebelah aku..klu susu badan tak ckp (biasanyer mmg kena buat susu tambahan) baru la kejutkan sayang utk buat susu..semua tido kat depan ajer..tak tido kat depan pun..senang!!

skang nie sayang pg2 terus cium umairah dulu tak cium aku dulu..siap aku ckp lg

"cium ank dulu dh tak nampak ina lg" buat bunyi nada merajuk..tapi sebenarnye aku tak kesah sbb dr situ aku nampak kasih sayang bapak kepada ank dia..dh puas belek umairah baru lah sayang cium aku plak..

"ibu nie bucuk la" hahahaha mmg aku tak mandi lg pun ialah nak kena mandi air mandian yg mak urut buatkan..maner blh mandi air biasa2 nie..

k la esok2 aku citer lg story my sayang n my baby..
chow dulu

4 kata-kata indah:

chik Star said...

hihi
seronok kn dh jdik ibu..
rase cm rumh tngge lengkp jerk

:)

13may said...

oh! tahniah!

:)

saya said...

ya allah..ena dah deliver. so cute babynya... congratulation to you.

ZH - Ena said...

thanks semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha