NuffnangX

Friday, November 21, 2008

BoToL SuSu











baby aku nie mmg kuat minum susu..pas dh menetek confirm akan minum susu tepung plak sbb tak ckp ngan menetek ajer..




skang nie (dlm mggu nie) dh mkn nasi plak..nie resepi turun temurun dr wan aku dulu..mmg puas la pas umairah dh mkn nasi nie (aku pggl nestum)..taknak bg nestum yg ada di jual kat pasaran sbb byk perisa tambahan kan..



bahan2 utk buat nestum :



*setengah sudu tepung beras
*setengah sudu tepung susu yg baby kita minum
*sedikit garam
*sedikit gula
*air msk 1/2 cawan



pastu msk kan semua bhn dlm periuk..msk sehingga bhn nie berkilat..mmg sedap tau..aku pun suka rasa nestum nie..bila dh abis nestum nie confirm aku akan jilat sudu tu mmg sedapppppppppppppp



bila dh abis umairah minum nestum nie confirm akan tido ngan nyenyak..buat la apa kat bby aku nie, mmg dia tak kan terjg..



bila minum susu nie umairah akan pegang botol susu dia sendiri..mmg comey aku tgk..pastu kena sumbat ngan puting kopek baru la dia akan senyap..puting kopek nie sayang la beli kan..mmg comey..colour pink pastu ada bunga lg kat depan puting kopek tu..pandai sayang pilih.

10 kata-kata indah:

Babe said...

cepatnye besar umairah, rasa mcm hari tu tgk dia kat sini kecik je!!

saya said...

owh..kecik2 lagi dah blh mkn home-made nestum tu ye? baru la say atau.. btw, baby umairah mmg rupa daddy dia sebijik. hehehe...

cikdinz said...

baik budak nya. dah kenyang, dia tidur je....

green apple said...

hey...

akak baru la jenguk ni, dah selamat ada baby dah awak ye.
congrats.

13may said...

hehhe heheh

chik Star said...

aiyohh.
geramnyeee
:)

chik Star said...

k.ena,
yg nestum bwat sendri tuh.
fmly saye pon ade bwat gtu gk.
hihi.

izawani/JEEN said...

Tahniah atas kelahiran... lupa nak singgah bila bz sangat...

Siong Berantai said...

salam kenal! =)

singgah2 blog ek? Thanks!

hOtMaMa said...

congrats ena & hubby!!!!!
baru jerk berkesempatan nak menjengah ke sini..tengok dah ada baby... serius comel sangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha