NuffnangX

Sunday, November 9, 2008

Demam @ Bentan

yang bentan @ demam ada lah aku..bby aku sihat ajer..4 ari la aku demam..bkn demam ajer aku kena tapi aku kena ruam kat punggung..biasanyer bby yg kena kan tapi nie aku plak yg kena..mmg seksa la ialah 1 badan aku gatal disebabkan ruam nie..

yg demam nie aku pg Klinik Mutira utk buat pemeriksaan, doc minta aku dtg 3 ari berturut2 utk buat suntikan kat punggung..doc ckp aku kena demam sbb virus ruam nie naik smp kat kepala..3 ari berturut2 aku kena suntik kat punggung buat aku lemah ajer badan..suntikan nie suntikan antibody..harap2 pas nie cpt la baik..dpt ubat sapu cream lg..

ari selasa demam aku dh kebah..tapi dlm mggu lepas mmg mcm2 hal la aku kena..mak aku sorok kan laptop aku sbb aku asyik mengadap internet ajer sbb tu la aku kena demam (nie mak aku punyer idea la)..dlm pantang tak digalakkan baca buku n tgk tv sgt..mmg mati kejang la klu aku tak baca apa2 pastu tak mengadap internet..

dh ok demam, penyakit lain plak yg dtg, aku kena bintik2 merah satu badan..2 ari aku kena, ari ke dua sayang ajak pg hosp sbb takut kena denggi kan..kat area umah mak aku nie dh 3 bijik umah kena denggi..sayang bwk pg klinik mutiara tapi kat klinik nie takder perkhidmatan utk check darah..jd sayang bwk aku pg klinik putra plak tapi sama gak takder perkhidmatan check darah immediately..jd pg plak klinik keluarga sama gak takder gak..hish teruk btl la..jd sayang bwk aku pg hosp Sg.Buloh tapi bila aku tanyer kat counter lama tak tggu doc sbb aku nak cpt kan..nurse kat kounter ckp mmg ramai sbb org yg dtg kol 5pm pun tak jumpa doc lg..

jd sayang bwk aku pg hosp Selayang..sbb aku baru pas bersalin aku terus dibenarkan jumpa ngan doc, pas check darah doc ckp aku tak kena denggi..alhamdulillah..tapi aku kena admit 1 mlm kat hosp selayang sbb doc nak pantau bintik2 kat badan aku nie..kena msk air n amik darah lg..aku rasa sejak aku nak bersalin dah 7 botol badan aku msk air..aku rasa dah lembik badan aku nie..dah tak kenyal pun..

sayang tido dlm keta, sayang teman kan aku sekejap ajer dlm wad pas aku dh tido sayang rehatkan diri dlm keta..kesian sayang..

pg esoknyer pas doc check keadaan aku, aku blh blk sbb aku sbenarnyer ada alahan pada ubat ug doc bg sbb tu la tumbuh bintik2 kat badan aku..oooooooo sbb alahan ajer

mcm2 hal kan aku kena tanggung sepanjang aku berpantang nie..aku cuma berharap yg umairah sihat selalu..Amin

4 kata-kata indah:

cikdinz said...

sabar ye...

nanonano said...

sape?
baby ek?
alahai,
get well soon okeh..
:)

saya said...

moga cepat sihat..jangan bentan2... take good care okey..

chik Star said...

tke cre
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha