NuffnangX

Monday, May 5, 2008

SeDaP

ari nie aku sorang ajer duk kat opis..kali nie k.jue n ilia plak yg kena kuar utk bank in all cheque..aku plak dah tggl sorang ajer apa lg tgk internet ajer la tapi skejap ajer sbb kepala aku dah mula png..tgk blogger yg lain pun sekejap ajer..asal tau perkembangan blogger lain dah kira ok la tu..

mggu lepas balik kg sayang..tapi sblm balik kg sayang pg umah mak aku dulu utk amik burung merpati..sobri beli 2 ekor, tapi mak ckp 1 utk aku n 1 lg utk lini sbb dia pun mkn gak bila aku nak mkn burung merpati gak..ok la tu

mak aku dah siap perap daging merpati tu tggl nak goreng ajer..takper la mkn kat umah family sayang la..time tu pun dah kol 10 lebih, karang nak pg umah lini plak nak anto daging merpati nie nnti lambat plak smp kg sayang..

smp kat umah lini, tgh nak umum result AF saper yg kena buang..bila AC umumkan Alif yg kena buang, mak mertua lini siap tutup mulut sbb tak percaya than nampak cam sedih..aku n sayang tahan gelak ajer tgk gelagat mak mertua lini tu..hahahahah lawak tul - dlm hati naper la nubhan @pun toi yg tak keluar..aliff sedap la suara dia..dah nasib aliff la kena buang this time..

lini suka la bila dpt daging merpati tu..borak2 jap pastu kami minta diri..tak blh lama2 sgt next time kami dtg lg..

smp kg sayang kol 12 tghmlm..yg tak tido lg abg man, abg kamal n mak mertua..aku mmg nak mkn sgt daging merpati tu, jd sayang terus pg dapur utk goreng daging merpati tu..mak mertua n abg man dah tergelak2 sbb aku mengidam nak mkn daging merpati..abg man siap ckp lg nsb baik la mengidam benda yg halal klu mengidam benda tak halal naya ajer..

aku tggu ajer kat meja mkn..bila dah siap goreng sayang letak kat depan aku..aku mkn daging merpati ngan nasi ngan kicap ajer..tu pun dah membuka selera aku..aku offer kat semua org tapi semuanyer menolak..sayang plak mmg taknak langsung cuba sbb dia rasa lain plak..rasa apa sayang taknak bgtau plak..tak kesah la asal kan hajat aku dah tertunai hahahahah

sedap la daging merpati nie, lembut ajer..dah tertunai hajat aku..

thanks sobri sbb belikan..
thanks mak sbb perapkan daging merpati nie..
thanks sayang sbb tolong gorengkan daging burung merpati nie..

sayang sgtttttttt kat korang :D



**************************AhAd**********************************


ari mggu cuma lepak kat umah family sayang ajer..pg sarapan kat kedai, aku mmg nak minum milo ais kat kedai (buat sendiri aku taknak), pastu nak mkn roti canai..roti canai kat umah mak sayang nie mmg sedap..aku mkn mesti 2 keping..aku n sayang sarapan kat kedai, pastu beli 15 keping utk bwk balik..

tgh kami cuma tido ajer..tido kat ruang atas..mmg syokk tak payah guna aircond sbb mmg dah sejuk..

ptg kami pg Sg.Lang sbb aku nak beli kerepek pisang..kerepek pisang kat semua house nie mmg sedap tau..

tu ajer la citer hujung mggu aku..korang apa citer

11 kata-kata indah:

wan said...

Alhamdulillah.. kenyang erk baby makan daging burung merpati tu?

Ena sihat ker? Wa.. tak sabar nak tengok gambar perut Ena la.. hehe

arianna adrizal said...

harap2 nnti bila turn anne, hubby pun sanggup buat mcmtu. hmm..

sg lang? kat banting kan? nk g sana kena lalu umah anne. kat telok panglima grang.

fizz said...

wah lamanya xdtg sini...mengidam burung merapti..wow tergamam sketika..sib bai ade eks :d

ZH - Ena said...

wan - ena dah ok skang nie, sbb tu la blh gadap pc skang nie..dah scan perut time 3 bln tapi tak scan lg nak msk dlm pc.nnti ena dload..

arianna - ena doakan anne dpt hubby yg penyayang tau..
ha'ah kat banting, laaa kat situ ker umah anne, blh la jumpa pas nie.

fizz - semua org tergezut bila ena nak mkn daging tu, tapi finally sib baik dpt mkn..klu tak dpt mkn nnti baby asyik kuar air liur ajer..caya tak

starstar said...

as xpnh cube burong merpati lgik.
puyoh pnh la.
rase lebih kurg kot eyh?
:)

ZH - Ena said...

as - entah tak tau nak ckp mcm maner..tapi burung merpati nie manis skit

Julia ♫°♪ said...

burung merpatiii ??

umm boleh makan yea burung merpati ?

ju baru lepas tengok cite house, pasal org tu mati sbb tait burung merpati.

mmg bahaya sebenarnya burung merpati ni kan. tak tak kalau rumah kita dekat je dengan habitat merpati.

take care.

hudd said...

nampak kiter kt tv? hehe... perasann.

pearlEJ said...

alhamdulillah la kann.. dpt gak mkn burung merpati.. hehe... syok laa baby kt dlm perut tu kan.. :)

ZH - Ena said...

jue - blh ajer mkn.aea umah ena takder burung merpati.yea ker blh bwk mati bila kena taik burung nie.

tapi selalu dgr klu taik burung nie kena keta, colour cat keta blh jd pudar kan..

hud - rancangan apa?

ej - bkn baby ajer syork, hubby pun syork sekali sbb takder la ena merengek kat dia selg tak dpt mkn hehehhee

Julia ♫°♪ said...

setau ju lah..
kita ni tak makan burung yg boleh terbang. terbang bebas di udara..

umm yang.. burung merpati byk bakteria. terpulang lah kalau ena nak percaya atau tak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha