NuffnangX

Wednesday, February 2, 2011

Din0s Alive - Bilik Pameran 2

bilik pameran yang ke dua
ialah lebih kepada tekn0l0gi sains
kegunaan kita seharian
r0b0tic..kecanggihan telef0n..putaran bumi
macam-macam ada la
menerangkan macam maner sesuatu itu terjadi
sebagai c0nt0h
macam maner k0mputer tercipta
dari sebesar k0mputer sehingga la kepada yang c0mel l0teh yang kita guna
pada hari nie



umar bersama dengan mak ngah



di bahagian luar bilik pameran
terdapat games yang men0nj0lkan pemikiran kita
ada games cantuman kayu b0ngkah untuk menjadi bentuk
ada b0ngkah nie
minta dicantumkan menjadi huruf 'T'
semua 0rang try buat
tapi tiada siapa yang berjaya buat



nasir try buat pun tak berjaya
adakah kami nie tak.........
susah la



pija plak susan kyu tu jadi tinggi
hehehehehe pij la paling pandai kan



mak tengah try gerakkan r0b0t untuk mengambil b0la kecil
kena buat betul-betul tu
kalau tidak tangan r0b0t tak berjaya ambil b0la



umairah xcited di bilk pameran n0.2 nie
ialah macam-macam ada yang dia b0leh ter0kai



rama-rama bergerak yang digerakkan menggunakan kuasa s0lar
penggeraknya ada di bawah nie



kuasa s0lar untuk menggerakkan rama-rama
sampai terngaga la mulut sayang nak gerakkan rama-rama tu
hehehehehehe



lupa plak nama benda nie
ala angkasawan naik benda nie untuk pergi ke bulan
apa yea
alahai lupa ingatan plak aku pagi-pagi but nie



c0ntinue...

5 kata-kata indah:

Mak Su said...

umairah tak nanges ker nak naik roket tu? ;p

mummy_ayu said...

roket dear...
yup kat bilik tu banyak pasal sains..Ian pun suka nak try semua..

A N A K - A N A K K U said...

roket lah ena uits namenyer...haahahah

Zue AnnaLeeya said...

olorrr ena... anak baru 2 dah lupa erk...betul ckp kwn2 tuh... roket la... hehehe...

kt kuantan dulu ader gak pameran dino gini... anak2 mmg suke sgt tgk.. tp klu dino yg beso jerk, seme takut... hehe..

Zura said...

aku teringin nk pegi sbb aku suke jgak bab2 sains nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha