NuffnangX

Thursday, May 17, 2012

Kepenatan

lately nie aku macam takder mood nak update blog
nak buat BW lagi la
rasanya badan nie macam super duper kepenatan 
dari mind sampai la ke badan
muka pun macam tak bermaya sajer

dengan kerja di ofis yang berlambak-lambak
dengan assignment yang perlu di buat
dengan kuih yang perlu di buat 
dengan nak melayan karenah anak-anak
belum lagi nak melakukan tanggungjawan kepada suami
tapi itu semua lumrah kehidupan tugas seorang ibu yang bekerja
di tambah pulak sambung belajar
bertambah-tambah tanggungjawab tergalas di bahu

malam kalau ada peluang
memang akan tiodr awal
kesian pada anak-anak
sebab ibu dah tertidor dulu tapi anak-anak masih lagi belum tidor
kadang-kadang tu memang niat taknak tidor awal
nak luangkan masa dengan anak-anak
tapi bila duduk di sofa pun boleh terlelap
macam mana tu - keletihan sangat la

jadi kalau ada peluang hujung minggu tiada class
memang aku akan dan sayang akan bawak mereka keluar
buat aktiviti bebas
anak happy
parents bertambah la happy
umar yang semakin nakal
dan semakin manja


kalau pergi Jusco Rawang
mesti akan ambil troly kereta nie
suka plak dua beradik nie duduk dalam troley nie

nasib baik la umairah mengalah duduk di belakang
memula berebut jugak nak duduk dalam sebab nak pegang stereng
last-last pujuk baik-baik umairah
boleh duduk bersila di belakang train
sayang kakak

anak adalah segala-galanya

1 kata-kata indah:

Zura said...

uuiii..mencabar jgak tugas ko erk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha