NuffnangX

Thursday, March 3, 2011

Pengalaman Hari Pertama

semalam hantar umairah ke taska dia
tak alami masalah pun
risau jugak dia taknak turun dari kereta kan
tapi semuanya berjalan dengan lancar - Alhamdulillah


datang jea ada cikgu yang menunggu di hadapn pintu pagar
melihat anak-anak yang di hantar 0leh parents
macam aku yang pertama kali nak hantar umairah
terus datang dapatkan umairah
tak banyak s0ngeh umairah ikut ajer cikgu tu
emmmm senang aku
takder epis0d air mata


lihat umairah tak berkasut
baru aku teringat aku tak bawak kasut umairah
ialah nanti kalau ada aktiviti di luar
kesian plak umairah takder kasut untuk di pakai
tanya cikgu ada kasut extra tak
cikgu cakap takder


balik ke rumah sekejap
nasib baik la perjalanan tak jauh sangat
cuma 5 minute untuk pulang ke rumah
mak ingat aku balik bawak umairah sekali
takut umairah taknak masuk ke taska dia
tergelak aku
hehehehe tujuan balik nak ambik selipar umairah jea


sampai di taska semula
aku tengk umairah dan b0rak2 dengan kawan2 dia yang lain
emmmm baru tinggalkan sekejap dah dapat kawan
tak risau sangat la aku dibuatnya
umairah memnag ramah kalau kena m00dnya
jadi aku tinggalkan anak aku tanpa ada kerisauan yang melampau
risau tetap ada kan


petang sayang yang ambik
puk0l 4 lebih dah ambik anaknya
emmmm babah dia pun risau jugak dengan anak perempuan dia
sayang cakap masa umairah nampak babah depan pintu
terus mencebik muka buat macam nak nangis
padahal sebelum tu leka jea bermain dengan kawan2 dia
hahahhaha
seharian tak berjumpa kan jadi layan kan jea perangai si kakak nie


aktiviti di sini
pagi ada class English dan berzikir -bgs gak nie
aku dan syang ajar bukannya umairah nak ikut
kalau 0rg lain ajar nak jugak dia ikut
pagi bfast
tengahari - lunch
petang - minum petang
lagi 1 perangai umairah nie
kalau kami sekeluarga nak bagi makan lauk yang ada rasa pedas skit
jangan harap la umairah nak makan
termakan skit pun air yang di minumnya kalah sebaldi air
cuba 0rg luar yang bagi ok jea makannya
sampai air mata meleh pun tahan jea
geramkan



umar nie skang nie puk0l 6 lebih sudah bangun
sibuk aku bersiap2 dia pun sibuk la bercakap2 [bahasa dia la]
aktif betul waktu subuh
teng0k jea kakak dia bersiap


puk0l 7am mandikan umairah
nasib baik la umairah tak kesah nak bangun pagi dan mandi
mungkin dia dah biasa
ialah sebelum nie masa dia setahun hingga ke dua tahun
aku hantar umairah ke rumah bby sitter dia selalunya bermandi
kecuali aku terbangun lambat @pun umairah tak berapa sihat


selepas mandi bagi minum susu
pastu pasti tertid0r semula
aku angkat masukkan jea ke dalam kereta
letakkan biskut dan kuih dalam beg tarik umairah
pesan pada cikgu dia bagi pada umairah bila umairah nak makan


s0 far setakat nie aku la bagi aku

7 kata-kata indah:

atty's said...

Bagusnya kakak,gud girl
sama ngn kty masa ank kecik dulu,mesti mandi,wangi baru anta umah pengasuh

zh-ena said...

tu la rasa mcm tak best jea antar anak tak mandi lg ke rumah bby sitter kan

~ain said...

heheh umairah peramah macam emak nye... heheh puting tu, bila mau tanggal, umairah sayang oi...? hahahha

zh-ena said...

ain - yea ker ain
tu la tak tau lg nak buat mcm maner
letak benda msm @ pahit dia tau dia ada puting spare..dia tau buat nangis2 skit babah dia belikan la puting baru..tak tau nak buat apa dah..ain ada petua lain?

Mak Su said...

kak long umairah... hepi-hepi selalu :)

.::WaNiE::. said...

bagusnya umairah

ida khairani said...

Peramah bagus.. Dtg la jalan klang, kenal2 dgn hero aunty plk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha