NuffnangX

Thursday, October 9, 2008

RaYa AiDiLfItRi 2008

thn nie aku beraya rumah hubby aku kat Sijangkang..wpun nie ada lah thn ke 3 kami beraya bersama dan ini ada lah raya kali ke 2 aku blk beraya umah sayang, dlm keta aku ttp menangis gak..huhuhuhu

cian kat family aku ialah thn nie anak2 perempuan p.cik heeney n m.cik milah beraya kat umah mertua masing2..mak aku berlinang air mata waktu aku mohon kemaafan..sedig sgt la..ialah yg tggl cuma ayah, mak n 2 adk lelaki aku..confirm pas nie entah maner2 la 2 org adk lelaki aku nie akan pg..tggl la ayah n mak aku kat umah time2 raya nie..

tapi thn depan mesti meriah n havoc ialah semua beraya kat umah family aku n aku n adk aku plak dh ada ank. family aku akan sambut ngan cucu n anak buah la..sekali dpt 2 daaaaaaa. mesti meriah la..

jd mlm raya aku n sayang blk la sijangkang..sayang apa lg puas memujuk la supaya aku tak nangis lg..sedih wooooo

nsb baik la dlm perjalanan tak jam sgt..jd sayang mula mcm2 citer di ceritakan kat aku lg2 time raya waktu sayang kecik..finally mood aku tenang kembali..thanks sayang

biasa la raya pertama n raya ke dua mmg la kami kat sijangkang, than raya ketiga baru kat umah family aku..tgh kami bertolak blk melaka..kali nie family adk ipar adk aku pun join sekali blk melaka..aku mmg nak mandi laut..umah arwah wan aku mmg depan laut..jd tido mlm ug lelaki tido bersepah kat serambi..mmg sejuk gila..tapi best la..

jd pg sabtu mmg kami semua terjun laut bermandi manda..aku mmg berendam tak ingat la..tgh2 mandi tu wan enon (adk arwah wan aku) dtg ke pantai..bila dia tgk aku berandam dlm laut apa lg terus dia jerit kat aku..hahahahah mmg lawak sgt la..

aku apa lg naik la ke atas..wan enon ckp la yg aku skang nie berdarah manis, jd apa2 yg ada dlm laut tu suka dtg kat aku..laut kan tmp org buang something jd nnti apa2 jd kat aku saper yg susah..suami aku jugak yg susah..yea ker..emmmmm mcm2 kat pantang larang oarang tua nie..jd utk tdk jd kurang ajar, aku ikut ajer la..tapi takper la asalkan aku dpt msk dlm laut sekejap..puas hati den

ptg sabtu tu baru la kami berangkat pulang..sedih plak nak tggl kan umah arwah wan n atuk aku nie..umah nie takder saper pun yg tggl, jd umah nie mmg jd tmp persingggahan kami bila blk kg..wpun adk beradik mak aku jemput tido kat umah mereka tapi rasanyer kami lebih selesa tggl kat umah usang nie..

kami tak terus blk..kami pg Bandar Hilir dulu..ialah family adk ipar aku kan ikut sekali takkan la tak bwk pg maner2..jln nak ke Bandar Hilir pun dh lain sgt..banyak dh perubahan kat Bandar melaka nie..klu tak tau confirm blh sesat..

tapi aku rasa kan aku lg suka Bandar Hilir time aku pg kecik2 dulu..lg best..skang nie Bandar Hilir dah byk sgt perubahan dia..tingggalan sejarah pun dh byk di ubah suai..

tak kesah la beb asal kan aku tak bersalin lg..dh la aku nie tgh menunggu hari..family aku risau ajer aku akan bersalin kat Melaka..tapi syukur smp ke hari nie aku tak bersalin lg..tapi pas nie aku harap cpt la aku bersalin..dah tak larat aku nak bwk perut..kaki aku pun dah bengkak mcm kaki dinousor..sblm nie bengkak mcm kaki gajah ajer..mmg dah besar sgt la..aku nak berdiri n jln pun dh tak larat sgt..

bln nie aku akan bersalin..harap korang doakan keselamatan aku ngan baby aku erk..
gambo tak smp nak upload terlalu byk sgt gambo nal letak, finally nnti la aku letak kat blog nie..

Selamat Hari Raya korang :D

2 kata-kata indah:

shafarina said...

hehehe

dah tunggu hari ek

selamat bersalin ye ena, moga baby dengan emaknya sihat belaka

akirasuri said...

Salam Ena..

Lama tak menyinggah ke sini..
Selamat Hari Raya ek..
Maaf zahir batin.. :)

Moga selamat bersalin dan dipermudahkan segala urusannya, insya-Allah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha