NuffnangX

Tuesday, June 3, 2008

LeGa

smlm kol 4pm kat tmp keja, mmg aku mengelabah sgt2 la ialah aku tgk ada kesan darah kat panties aku..bila kesat ngan tisu pun ada kesan darah kat tisu..aku tanyer kak.jue, kak jue minta aku pg klinik cpt2 sbb aku kan 1st baby..

aku call mak aku, tak angkat plak mak aku nie..call sayang dia kat JVC (klu dia kat situ mmg ssh nak kuar lah)..aku start keta terus nak g klinik..baru teringat yg shumie cuti hari nie..call dia nsb baik la dia sudi teman kan aku pg klinik..

aku amik dia kat umah than dia yg drive keta aku pg klinik mutiara (dkt ngan klinik putra)..bila smp sana yg doc dtg kol 6pm, time tu kol 5pm..aduh nak lepak maner lg 1 jam nie..jd kami pg kedai wan..

kat sana tak sangka plak ada farez n hasan..borak2 la apa lg..gelak mmg tak ingat la..dlm gelak2 tu dlm hati aku risau mmg tak ingat la..harap bby dlm kandungan selamat la..tapi pelik kan naper aku tak pg ajer klinik lain (emmmmmmmmm entah la)..kat klinik nie mmg dah ada rekod aku sbb dr aku pregnant aku mmg check kat klinik nie..

kol 6pm kami dtg semula klinik tu..smp ajer doc terus jumpa aku..aku tarik shumie teman aku dlm bilik doc..takut la msk sorang2..klu sayang ada bagus jgk tapi sayang tak dpt teman kan tapi kawan baik aku ada pun aku dah lega..

aku ckp la prob aku kat doc..than doc check perut aku..guna scan..tgk baby bergerak aktif..asyik menendang ajer baby aku nie..tangan pun bergerak aktif, rasa mcm tgk baby aku nie mengayuh basikal ajer :D

dah scan semuanyer, doc ckp yg kandungan n rahim aku dlm keadaan baik..doc ckp aku punyer uri ada saluran yg pecah (tapi tak serius)..doc ckp aku ada angkat brg berat sbb tu ada effect kat uri aku..lg plak uri aku bwh sgt..mmg aku dinasihatkan supaya 3 mggu nie aku kena byk berehat n jgn byk bergerak sgt..

shumie bila tgk baby aku time scan tu, dia rasa takjub sgt ialah 1st time dia tgk baby dlm perut kan..thanks shumie sbb teman aku..doc bg ubat, pas nie aku akan ikut nasihat doc..xnak lg agkat berat2 (tapi ada ker aku angkat berat, musykil jap)..

tapi alhamdulillah takder apa2 yg teruk berlaku kat baby aku..

smp umah sayang dah ada..terus pg kat aku n tanyer doc ckp apa..aku ckp semuanyer dlm keadaan yg baik..baby kita pun aktif dlm perut ena nie..jgn risau tau sayang :D

10 kata-kata indah:

fizz said...

salam,

wah lamanya x menjengah sini, baby sihat eks, semoga die sentiasa aktif dalam perut :D, kawan sy kat sini td jumpa Dr, baby die dh meninggal dlm kandungan, sian dia..

wan said...

Salam Ena & Baby,

Hehe bleeding sikit2 biasa pd sesetengah ibu mengandung. Kalau banyak atau berterusan yg kena check tu.

Hmmm buat kerja berat tak semestinya angkat berat tau Ena. Dok cangkung2 pun tokleh, jalan banyak sangat pun tokleh, berdiri lama sangat pun tokleh. Uri kat bawah tu bahaya, tapi kebanyakan kes dia akan naik ke atas lepas 7 bulan. Ena minta je MC. Macam Kak Wan dulu.. sebulan lebih :D

13may said...

jaga diri bebaik :)

hanya ini mampu saya komen :D

nanonano said...

ishk..
risau tao..
tu la.. ena b careful lg pasni eyhh..
mungkin ena xpasan time buat sesatu kije tu..
ley effect kan..
teking kei sayam..
:)

nadia yuna said...

do take care!

=)

pearlEJ said...

alhamdulillah semuanya ok... pasneh jgn la angkat2 lagi benda yg berat2 ehh yang..

hudd said...

dh lama tak masuk cni..
kabare??
sihat2 semua?

sickchild said...

suspen nye cite ko. seb bek takde pape. smoga baby comel lahir ngan selamat. amin

13may said...

background blog ni sungguh menyelerakan :D

hOtMaMa said...

haaa..sama kes la dng akak dulu ena oii... masa 5 mnth preggy ada sket bleeding.. manjang MC jerk la keje...hihihi... ena jng la risau sangat, insya'allah..tak der apa2 k...& take care!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha