NuffnangX

Thursday, June 26, 2008

SePi

aku teringin plak nak tgk filem sepi nie..aku suka ngan pengarah khabir baktiar nie sbb filem cinta dia pun best gak..tapi mungkin nak tgk mggu depan kot..sbb aku skang nie demam n selsema..x larat nak pg maner2..

skang nie kandungan aku dah 5 bln..perut pun dah semakin nampak..nak berjalan2 sgt aku mmg tak larat sbb kaki aku mudah kejang..aku skang nie pg keja pki t-shirt ajer, mls nak gosok baju pregnant..segala2 nyer dah malas nak buat..baju hubby pun sayang gosok sendiri..cian sayang..

bln nie dah 2 kali shopping barang2 baby..tak sangka btl barang2 baby nie lebih mahal nak2 baju baby mmg mahal..kalah baju aku..tapi nak buat mcm maner beli ajer la..aku lebih berminat ngan produk anakku..senang nak cari dan ada di maner2 sajer..tapi kan beli skit2 nie pun klu tgk balik resit nak lebih 500 aku n sayang berbelanja..mungkin nie penangan tak sabar nak membeli main amik ajer time shopping..tapi takper la utk anak aku apa2 pun blh ajer la..nnti nak tgk tmp tido baby plak..

rasa xcited sgt bila pikir nak beli barang baby nie..skang nie aku dah tak peduli sgt utk beli kelengkapan utk diri aku..mak aku dah bising2 sbb aku tak beli lg kain batik..alahai nak kena pakai ker, aku dah la tak reti nak pakai kain batik..kat umah aku ada sehelai ajer kain batik semenjak aku kawen..kain batek tu pun aku guna utk berkemban bila kuar dr blk air..aku pki kain batik ikat stail kain pelikat..sayang pun gelak ajer bila aku pakai..

aku ckp la kat mak aku, ala nnti time pantang pki ajer la seluar, blh apa..mak aku dgr terus la menjerit (stail org melaka la, mmg suka ckp kuat2) kat aku..dah dgr sound sebatu tu confirm dlm pantang nie aku kena pki kain batik..aduhhhhhhhhh

mak aku nie lain skit bab2 bila dlm pantang nie..mak aku mmg ikut peraturan dan peraturan tu mmg ketat sekali..nnti bila aku dlm pantang blh la aku story apa yg bakal aku hadapi dr mak aku nie..btl2 tradisional..ubat jgn harap la nak mkn pil2 nie, sumbat ajer la jamu dlm tekak tu..aduhhhhhhhhhhhh

ok la berbalik filem sepi tu, klu korang dah tgk bgtau la best @pun tdk citer nie..

5 kata-kata indah:

PuteriSatu said...

ena...dahlama tak jengok ena comey ni kan...sihat ke Na..? akak harap ena sihat n enjoy dengan pregnancy..

akak dah rasa apa yang ena lalui tuh..memang cukup mengujakan nak beli barang2 baby Na...seronok sangatkan..seronok yang tak leh diluahkan dengan kata2 kan.huhuhu...

Tapi na..pada pendapat akakla...baju2 anakku ni cepat kembang na...pada pengalaman akakla...try cari jenama pegion atau baby kiko...memang best...sejuk pun sejuk..tahan lama pun tahan lama...n satu lagi..jangan banyak sangat beli baju size babyborn..coz baby cepat sangat membesar nanti...tak sempat pakai sebulan dah tak muat..beli baju size besar sikit..k...take care your self...k..

ZH - Ena said...

puterisatu - yea ker kak..biasa la ena xder pengalaman lg..byk gak la ena beli baju size babyborn..emmm pas nie cari yg besar skit la..

ok ena ikut nasihat akak :D

13may said...

sana sini semua citer pasai Sepi nih...hehhe

green apple said...

orang kata kan, kalau masa pregnant kita malas nak bersiap, maknanya anak kita tu pompuan...ye ke??

ZH - Ena said...

13 may - dah tgk tgk ker :D

green apple - ena pun ada dgr psl tu gak..mls nak bersolek la, muka pucat ajer..org kata kecantikan ibu tu anak amik jap..pas dah bersalin muka kembali ke asal..org tua ckp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha