NuffnangX

Saturday, April 19, 2008

SuNggH MeNaKjUbKaN

mlm td aku n sayang pg Klinik Mutira kat Rahman Putra, utk wat check up..sbnrnyer nie 1st time wat check up pas tahu aku pregnant..teruk kan baru skang nie aku nak wat check up..sayang mmg byk kali ajak pg wat tapi aku la asyik nak tangguh kan ajer..baru la mlm td aku beriya2 ajak sayang pg klinik nak wat check up..sayang pun terperanjat, aku ajak dia pg sana..

pas solat magrib kami terus kuar umah..aku mmg taknak mkn, sayang asyik pujuk aku utk mkn, ialah ibu taknak mkn tapi bby dlm perut kena mkn jgk..tapi aku btl kan word sayang tu..bkn ena taknak mkn tapi baby yg taknak mkn, ena nak mkn sgt tapi bila ena mkn bby yg muntah kan balik..pas aku dah pregnant nie waktu mlm aku mmg tak mkn sbb pas mkn aku confirm akan muntah semula..dah la ski bila muntah nie, klu silap gaya, mknan yh aku mkn time lunch blh kuar sekali..yg nie mmg sakit gila, aku blh rasa yg tekak aku mcm terluka..uwaaaaaaaaaa mmg seksa time pregnant tapi nak anak kena la tabahkan diri..kekadang klu tak tahan aku nangis ajer depan sayang..sayang mmg rasa sedih ngan keadaan aku tapi apa yg dia blh buat, hanya berdoa ajer supaya aku kuat ketika pregnant nie..

berbalik kat klinik..lega sbb tak ramai patient kat klinik nie..pas daftar terus nama aku kena panggil..ok la doctor nie (tapi doc cina lelaki), aku buat pemeriksaan normal..check tekanan darah, doc ckp tekanan darah aku rendah sgt..kena berhati2 skit doc ckp..pastu wat scan n ultra-sound..bila tgk baby aku bergerak, apa yg aku rasa sggh menakjubkan..sayang lg xcited bila tgk anak dia dlm kandungan aku nie..doc ckp baby aku sihat n aktif..mmg aktif anak aku nie, asyik bergerak sajer..alhamdulillah, semoga anak aku akan sihat sentiasa..

aku minta doc print kan gambo anak aku tu..utk dijadikan kenangan..sayang asyik tgk ajer gambo tu..tak sabar nak timang baby la tu..

skang nie usia kandungan aku 12 minggu 5 hari..nnti aku scan gambo baby aku nie erk..

4 kata-kata indah:

green apple said...

the feeling tu sangat tak bleh digambarkan dengan kata-kata kan? see bila dah 6-7 mths nanti, lagi best. masa akak pregnantkan redza, tengah2 sarat, boleh nampak tapak kaki dia kat perut.

starstar said...

saye doakan ena n baby baek2 sahaje..
:)

cendawanintim said...

lor, pengalaman peknen rasanya yang paling indah...sonot, time baby tendang2 tuh kan..

hOtMaMa said...

biasa la tu..mula2 mmg agak memeritkan sikit... tp sebenarnya pengalaman tu mmg sangat2 indah bila dikenangkan nanti... bila kita rasa baby kita gerak2 kat dlm perut kita mmg happy sangat2.. tak tergambar oleh kata2 la... inysa'allah kalau masuk bulan ke 6 atau ke 7 nanti maybe morning sickness tu dah hilang dah... btw.. ena take care ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha